Hot News
Senatorul Pușkov despre posibilitatea unui conflict militar între NATO și Rusia
20/12
Serghei Markov: De ce, brusc, Moscova a dat Statelor Unite și NATO un ”ultimatum imposbil”
21/12

Ministerul Apărării a prezentat dronele kamikaze în acțiune (VIDEO)

Foto: RIA Novosti

Postul de televiziune ”Rossia-1” a publicat imagini video ale unui atac aerian asupra pozițiilor formațiunilor teroriste din Siria, înregistrare realizată în aprilie 2020 cu ajutorul purtătorului de muniții (drona kamikaze) ”Lanțet” (în imagine), relatează Gazeta.ru.

În videoclip se subliniază că, în urma operațiunii, a fost lichidat un insurgent, numit ”lunetistul TOW”. Cu două zile înaintea acestei operațiuni speciale, respectivul individ incendiase, potrivit informațiilor, două camioane care se deplasau într-un convoi militar sirian.

”Pe durata recunoașterii aeriene am detectat o subunitate de rachete antitanc condus de respectivul insurgent. Cu doar câteva secunde înainte ca arma să fie folosită, rebelii au auzit apropierea dronei kamikaze. Doar două secunde în plus și insurgenții ar fi ajuns la o distanță de siguranță dar, firește, ei au fost loviți de schije”, a relatat un luptător al forțelor pentru operațiuni speciale, a cărui declarație a fost redată în videoclip.

Anterior s-a aflat că Ministerul Apărării al Rusiei a aprobat specificațiile tehnice ale dronei-kamikaze ”Lanțet”.

”ZALA Lanțet” a fost prezentată pentru prima dată de concernul ”Kalașnikov” cu ocazia expoziției ”Armata-2019”. Din punctul de vedere al eficienței, drona depășește tipurile de arme standard, dar costă considerabil mai puțin. Dronele concernului ”Kalașnikov” s-au remarcat în timpul acțiunilor militare din Siria. Ministerul Apărării a cerut întreprinderilor complexului militar-industrial să accelereze dezvoltarea dronelor de atac.

VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109