Hot News
Serghei Șoigu, despre companiile militare private americane din Donbass
22/12
Corneliu Vlad: Rusia a făcut prima mișcare în dialogul cu SUA si NATO
22/12

Putin consideră extinderea NATO drept o consecință a euforiei după ”victoria” în Războiul Rece

Șeful statului rus, Vladimir Putin, participând la ședința lărgită a Colegiului Ministerului Apărării,/ Foto: TASS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a explicat extinderea spre Est a NATO drept o euforie care a cuprins țările occidentale după Războiul Rece și o analiză incorectă a situației, din partea lor, scrie agenția RIA Novosti.

În luarea de cuvânt de la ședința lărgită a Colegiului Ministerului Apărării, șeful statului a amintit de acțiunile întreprinse de Occident în anii ’90 – începutul anilor ‘00, acţiuni care au creat probleme Rusiei.

”Uneori te întrebi de ce au făcut ei toate acestea, în acele circumstanțe? Este de neînțeles. Cred că din euforia provocată de victoria în așa-numitul Război Rece sau de așa-numita victorie în Războiul Rece. Și dintr-o evaluare incorectă, greșită a situației de la acel moment și a unei analize incompetente, incorecte a posibilelor variante de dezvoltare a situației”, a spus Putin. ”Din această cauză. Alte motive nu există, pur și simplu”, a subliniat, convins, șeful statului.

Potrivit lui Putin, Rusia este pregătită să adopte măsuri militare și tehnice în cazul apropierii NATO de granițele sale. ”În cazul în care continuă linia evident agresivă a colegilor noștri, vom întreprinde măsuri militare și tehnice adecvate; vom reacționa dur la pașii neprietenoși”, a declarat șeful statului. Putin a subliniat că Rusia ”are tot dreptul la aceasta”- la acțiuni menite să asigure securitatea și suveranitatea țării.

Președintele Rusiei a pus accent pe faptul că Moscova nu cere pentru sine niște condiții deosebite, exclusive. ”Rusia se pronunță pentru o securitate egală și indivizibilă în întreg spațiul eurasiatic”, a spus el.

Putin a declarat că s-a săturat de manipulările Occidentului referitoare la prevederile dreptului internațional. ”Ele (țările Occidentului), știm bine acest lucru, acționează sub diferite pretexte, inclusiv cu scopul de a-și asigura propria securitate, la mii de kilometri de teritoriul lor național. Când îi încurcă dreptul internațional și Carta ONU, le declară învechite, inutile, iar când corespund intereselor lor, imediat fac trimitere la normele dreptului internațional, la Carta ONU, la dreptul umanitar, internațional și așa mai departe”, a spus Putin. ”Suntem sătui de aceste manipulări, ”, a declarat șeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875060