Hot News
Jurnalistul van de Beek: Mitul despre zborul MH17, popular în Occident, a fost creat în Ucraina
03/01
The National Interest: SUA pot sacrifica Țările baltice de dragul unui acord cu Rusia
03/01

Zaharova, despre cum Marea Britanie destabilizează situația din Rusia

Reprezentantul oficial al MAE Rus, Maria Zaharova / Foto: © RIA Novosti / Serviciul de Presă al MAE al Federației Ruse

Londra încearcă să destabilizeze situația din interiorul Rusiei, sponsorizând participări la mitinguri, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, comentând documentele diplomației britanice apărute în spațiu public, informează agenția RIA Novosti.

Pe canalul său de pe rețeaua socială Telegram, diplomatul a făcut trimitere la site-ul Undersite, specializat pe analiza documentelor Foreingn Office-ului și ale Ambasadei Marii Britanii în Rusia.

”În arhivele Underside sunt zeci de documente cu descrieri de proiecte, liste cu nume de familie, de organizații și toată contabilitatea neagră. Cifrele sfidează orice imaginație – peste 1,3 miliarde de ruble alocate (pentru perioada 2020-2023) pentru finanțarea programelor de influențare a organizațiilor publice (iar prin ele, a structurilor de stat) și de transferare a cursului Rusiei pe direcția necesară Marii Britanii”, a scrie Zaharova.

Ea a subliniat că toate aceste acțiuni încalcă dreptul internațional.

”Britanicii cheltuiesc în mod direct bani pentru destabilizarea situației interne din țară. Cum altfel poate fi explicată existența acestui plan de granturi cu cod P2.031, ce presupune sponsorizarea participărilor la mitinguri și marșuri politice, precum și menționarea despre creșterea tensiunii sociale și polarizarea societății. Britanicilor trebuie li se amintească despre articolul VI din Actul final al OSCE (”Neamestec în treburile interne”)”?, a punctat reprezentanta MAE Rus.

Zaharova a menționat că autoritățile oficiale de la Londra au de ales: să declare public că totul este un fake sau să ”recunoască planurile de amestec în treburile interne ale Rusiei, să se căineze, să sară din tanc într-un submarin galben și să rămână pe fundul apei, la Bruges”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097