Hot News
Discursul de Anul Nou al lui Putin i-a încântat pe cititorii ziarului Le Figaro
02/01
Zaharova, despre cum Marea Britanie destabilizează situația din Rusia
03/01

Jurnalistul van de Beek: Mitul despre zborul MH17, popular în Occident, a fost creat în Ucraina

Epava avionului cursei MH17 /Foto.karaulovlife.ru

Una dintre cele mai populare opinii ale Occidentului privind prăbușirea avionului de linie MH17 s-a dovedita fi un mit răspândit de Ucraina, este concluzia jurnalistului olandez Eric van de Beek, relatează agenția Rambler.ru.

Din momentul prăbușirii aeronavei care a aparținut companiei aeriene Malaysia Airline și care efectua cursa MH17, au trecut mai bine de șapte ani, dar multe dintre circumstanțele acestei catastrofe continuă să rămână un mister. De atunci, această istorie a generat un număr uriaș de zvonuri, mituri și tot felul de speculații. În ultima categorie trebuie inclusă și afirmația, extrem de populară în Occident, potrivit căreia milițiile din Donbass au doborât avionul de linie cu o rachetă ”Buk”, confundând aeronava civilă cu un avion militar ucrainean. Jurnalistul olandez Eric van der Beek, cunoscut pentru punctul său de vedere imparțial privind cazul MH17, a găsit confirmarea că teoria mai sus expusă este un mit răspândit de Ucraina.

”Este un mit care persistă: rebelii au crezut că au doborât un avion militar de transport și, de aceea, au anunțat în mod solemn acest lucru mijloacelor de informare în masă”, scrie Eric van de Beek pe rețelele sociale.

Jurnalistul olandez a efectuat o investigație, ajungând la concluzia că nu a fost nimic de acest gen. Milițiile din Donbass nu au anunțat așa ceva și, cu atât mai mult, nu pe un ton solemn. Mai mult, o astfel de informație este, după toate probabilitățile, un fake. Ea a început să fie răspândită curând după prăbușirea cursei MH17, iar toate urmele duc la unul dintre conturile pro-Kiev de pe rețelele sociale.

”Informația despre falsul avion de transport a devenit populară în lume datorită unui cont pro-Kiev”, anunță jurnalistul din Olanda.

Van de Beek consideră că informațiile despre avionul de transport ucrainean a fost un fals, răspândit de oameni care au legătură cu autoritățile ucrainene. Prin urmare, această presupunere a devenit unul dintre cele mai populare mituri dedicate speţei privind prăbușirea cursei MH17.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079