Hot News
La Kiev, nu departe de biroul lui Zelenski, a avut loc marșul cu torțe al adepților lui Bandera
02/01
Jurnalistul van de Beek: Mitul despre zborul MH17, popular în Occident, a fost creat în Ucraina
03/01

Discursul de Anul Nou al lui Putin i-a încântat pe cititorii ziarului Le Figaro

Președintele Putin, rostindu-și discursul de Anul Nou/ Foto: TASS

Cititorii publicației franceze Le Figaro au remarcat că președintele rus Vladimir Putin a declarat în mod întemeiat, în discursul său de Anul Nou, despre „apărarea fermă și consecventă a intereselor naționale, a securității țării și a cetățenilor”, scrie RIA Novosti.

La 31 decembrie 2021, președintele rus Vladimir Putin a ținut cel mai lung discurs de Anul Nou. A durat 6 minute și 22 de secunde.

Atenția francezilor a fost atrasă de faptului că președintele rus vorbit în discursul său despre apărarea intereselor naționale și și-a exprimat speranța că Statele Unite vor ține seama de avertismentul cu privire la ”măsurile militaro-tehnice adecvate” ca răspuns la acțiunile NATO.

”Un lider care apără cu fermitate interesele țării sale (…) În Franța, se poate doar visa la asta”, ”Putin a refăcut Rusia distrusă, se comportă rezonabil și cu reținere în relațiile cu alte țări, apărând, în același timp, neclintit interesele statului său”, ”Cred că Putin este un politician eminent care a returnat statutul Rusiei, făcând-o un jucător cheie în arena mondială”, au scris cititorii publicației.

În același timp, unii dintre aceștia și-au exprimat certitudinea că vor fi eliminate comentariile care îl susțin pe președintele Rusiei, întrucât ”nu corespund părerii redactorilor de la Le Figaro”.

La începutul lui decembrie 2021, în timpul negocierilor cu președintele american Joe Biden, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova este interesată să obțină garanții consfințile în mod juridic, care ar exclude extinderea NATO spre Est. La 17 decembrie, Ministerul Rus de Externe a publicat proiectele de tratate dintre Rusia și Statele Unite și NATO privind garanțiile de securitate, care conțin o clauză privind neaderarea Ucrainei la alianță.

În seara zilei de 30 decembrie 2021, liderii Statelor Unite și Rusiei au mai purtat alte discuții. Potrivit lui Iuri Ușakov, consilier al președintelui Federației Ruse, discuția a fost sinceră, plină de conținut, avînd un caracter concret. În timpul conversației, Vladimir Putin a spus că Rusia se va comporta în probleme de securitate așa cum s-ar comporta Statele Unite dacă armele ofensive ar fi staționate lângă granițele americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065