Hot News
Expert: SUA și țările NATO nu intenționează să lupte pentru Ucraina
05/01
Bild: Cancelarul Germaniei vrea să facă o prioritate din relația cu Rusia
05/01

Pușkov: Intrarea Ucrainei în NATO contravine intereselor de securitate ale SUA

Senatorul și publicistul Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Aproape întreaga elită conducătoare a Statelor Unite gândește doar în termenii hegemoniei globale americane şi de aceea nu înțelege că intrarea Ucrainei în NATO nu numai că nu răspunde, dar contravine intereselor de securitate ale SUA, este de părere senatorul Aleksei Pușkov, președintele Comisiei pentru politica de informare și cooperare cu mass-media a Consiliului Federației, relatează Rossiiskaia gazeta.

Anterior, vicepreședintele Comitetului american pentru concordie între SUA și Rusia, Katrina van den Heuvel, a declarat că aderarea Ucrainei la NATO nu răspunde intereselor naționale ale SUA.

”Intrarea Ucrainei în NATO nu doar că nu răspunde, dar contravine intereselor de securitate ale SUA. Din simplul motiv că, din cauza Ucrainei, SUA ar putea fi atrase într-un conflict militar cu Rusia”, a scris Pușkov pe canalul său de pe rețeaua socială Telegram, comentând cuvintele Katrinei van den Heuvel.

”Necazul este că doamna Katrina, pe care o cunoaștem de la mijlocul anilor ’90, reprezintă un segment foarte îngust și aproape dispărut al elitei politice americane, care încă gândește prin prisma intereselor naționale ale Americii, în timp ce 99% din clasa aflată la conducerea SUA gândesc exclusiv în termenii hegemoniei globale americane. Iar acestea sunt două chestiuni total diferite”, a adăugat senatorul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874997