Hot News
Politologul Satanovski, despre protestele din Kazahstan: „Cu siguranță, acolo sunt islamiști”
07/01
Expert: În 2022 va apărea un hibrid între om și inteligența artificială (IA)
08/01

Pușkov a ridiculizat propunerea SUA de a ajuta Kazahstanul

Senatorul și publicistul Aleksei Pușkov/ Foto: Rossiiskaia Gazeta

Senatorul rus Aleksei Pușkov a ridiculizat declarația șefului biroului de presă al Departamentului de Stat, Ned Price, potrivit căruia Casa Albă este gata să ajute Kazahstanul în rezolvarea crizei. Pe contul său de pe rețeaua Telegram, politicianul a declarat că republica trebuie să evite asemenea servicii, scrie agenția Lenta.ru.

«Timp de 20 de ani, americanii au ”ajutat” Afganistanul şi au acordat ajutor Ucrainei cu organizarea loviturii de stat», a spus Pușkov, amintind că Statele Unite i-au susținut, de asemenea, pe rebelii din Siria și şi-au oferit serviciile președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko.

”Şi acum, iată, a venit rândul Kazahstanului!”, a concluzionat senatorul și a îndemnat autoritățile țării să fugă de un asemenea ajutor în direcția opusă.

Anterior, Price a condamnat violența din Kazahstan și a cerut autorităților și celor care protestează în republică să caute împreună o ieșire din situație.

După cum amintește Lenta.ru, protestele din Kazahstan au izbucnit duminică, 2 ianuarie, din cauza creșterii prețurilor la combustibilul pentru mașini de la 60 la 120 de tenghe (de la 10 la 20 de ruble) pentru un litru. Curând, revendicările economice au fost înlocuite cu unele politice: demisia guvernului, organizarea de noi alegeri și punerea în discuție a problemei privind lustrația persoanelor din ”clanul” fostului președinte Nursultan Nazarbaev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875173