Hot News
Șoigu a vorbit despre război informațional pe toate fronturile
09/01
Expert: Rusia și-a întărit poziția în situația din Kazahstan, dar acest lucru nu va influența dialogul cu SUA
10/01

Ultima oră: Riabkov a calificat drept fantastică întâlnirea preliminară cu SUA, de la Geneva

Geneva. Întâlnirea ruso-americană preliminară/ În imagine: șeful delegației ruse, viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov/ Foto: RT

Viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, șeful delegației ruse, a calificat drept fantastică întâlnirea preliminară ruso-americană privind garanțiile de securitate, desfășurată la Geneva, în Elveția, scrie RT. 

Riabkov a declarat că discuția cu prim-adjunctul Secretarului de Stat al SUA, Wendy Sherman, a decurs fantastic și că există optimism în privința viitoarelor negocieri. 

”Formidabil. Discuția a fost complicată, dar nici nu poate fi ușoară. În principiu, a fost ca o discuție de afaceri. Cred că mâine nu vom pierde timpul de pomană”, a adăugat Riabkov, citat de agenția Interfax. 

Întâlnirea a durat puțin mai mult de două ore. 

Prima rundă de negocieri în cerc restrâns a fost planificată pentru seara zilei de 9 mai, urmând ca, la 10 mai, discuțiile să continue în format lărgit.

La negocierile cu SUA și NATO privind garanțiile de securitate, Rusia va fi reprezentată, pe partea militară, de către viceministrul Apărării, general-colonelul Aleksandr Fomin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098