Hot News
Kremlinul a comentat posibilitatea introducerii de sancțiuni împotriva lui Putin
13/01
MAE rus: Potențial, OSCE ar putea juca un rol folositor în privința acordurilor referitoare la garanții de securitate
14/01

Primele unități de parașutiști ruși din forțele ODKB s-au întors în Rusia

Foto: AP

Ministerul Rus al Apărării a declarat că primele unități de forțele aeropurtate ruse din cadrul ODKB (Organizația Trataului pentru Securitatea Colectivă – n.r.) s-au întors din Kazahstan la punctul lor de desfășurare permanentă din Ivanovo (la nord de Moscova), transmite RT.

„Primele unități de parașutiști ruși din Forțele Colective de Menținere a Păcii ale CSTO, care au îndeplinit sarcinile de protecție a obiectelor semnificative din punct de vedere social în Republica Kazahstan, făcând un zbor cu patru avioane Il-76md ale aviației militare de transport ale Forțelor Aerospațiale Ruse din Rusia, de la aerodromul Alma-Atî către aerodromul Ivanovo-Severnîi, au revenit la punctul lor de desfășurare permanentă”, a anunțat Ministerul de Apărare.

Se precizează că echipajele aeronavei militare de transport Il-76 au efectuat o aterizare profesională în condiții meteorologice dificile.

Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a raportat președintelui rus Vladimir Putin că lucrările privind retragerea forțelor de menținere a păcii ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă din Kazahstan sunt planificate să fie finalizate la 19 ianuarie.

La 11 ianuarie, președintele Kazahstanului a anunțat că principala misiune a forțelor de menținere a păcii CSTO a fost finalizată, în legătură cu care a început o retragere treptată a forțelor de menținere a păcii din țară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875061