Hot News
Ziua Republicii Crimeea
21/01
Lavrov: Rusia nu a amenințat niciodată Ucraina prin vocea reprezentanților ei oficiali
21/01

Lavrov a îndemnat NATO să-și retragă trupele din Bulgaria și România

Militarii americani în România/ Foto: bykvu.com

Alianța Nord-Atlantică trebuie să-și retragă toate forțele ei armate din Bulgaria și România, a declarat șeful MAE rus, Serghei Lavrov, concretizând solicitarea Moscovei ca Alianța să revină la configurația din anul 1997, informează agenția Rambler, citând un comunicat postat pe site-ul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei. 

”Unul dintre elementele fundamentale ale inițiativelor noastre a fost în mod conștient formulat cât mai clar și nu permite nici un fel de interpretări cu dublu sens. Este vorba despre retragerea forțelor, echipamentelor și armelor străine și despre alți pași, cu scopul revenirii la configurația care a existat în 1997 pe teritoriul țărilor care nu erau, la data respectivă, membre NATO. Acestea includ și Bulgaria, și România”, a spus Lavrov. 

Anterior, viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat că este timpul ca NATO ”să-și strângă catrafusele și să plece dincolo de granițele anului 1997”. 

Rambler amintește că, în decembrie anul trecut, Rusia a transmis Statelor Unite proiectul de tratat privind măsuri de asigurare a securității între Moscova și NATO. Rusia a propus Alianței să excludă extinderea spre Est și primirea în Alianță a fostelor republici sovietice.

1 Comment

  1. Viorel Roman spune:

    ”Iohannis convoacă CSAT pe 26 ianuarie, după ce Rusia cere NATO să plece din România”, George Costita, Europa libera, 21/01. Moscova, a ”Treia Roma”, de la Pacea de la Kuciuk Kainargi, e protectoarea ortodocsilor si lupta cu turcii, trecand peste moldo-valahi, pana s-a creat Principatul lui Cuza Voda si Regatul Hohenzollernilor pentru a opri expansiunea pravoslavnicilor in Balcani. Opt cruciade si eforturi constante de 250 de ani a ”Sfintei Rusii” de a mosteni a ”Doua Roma”, Constantinopolul, Imperiul Roman de Rasarit, Bizantin, Otoman, este cea mai complicata problema din istoria universala. Panortodoxismul si Chstiunea Orientala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100