Hot News
Franța și Germania, îngrijorate de agresivitatea Marii Britanii la adresa Rusiei
31/01
Nuland: Introducerea de sancțiuni preventive împotriva Rusiei este lipsită de sens
31/01

Soldatul polonez care a fugit în Belarus a făcut apel la Tribunalul de la Haga

Foto: TASS

Soldatul polonez Emil Czeczko, care a fugit în Belarus în decembrie anul trecut, a declarat că a depus o plângere la Tribunalul de la Haga.

„Sunt gata să-mi asum responsabilitatea pentru acțiunile mele. Avocatul meu a depus deja o cerere la Tribunalul de la Haga. Cererea a fost acceptată și, cel mai probabil, cazul va fi luat în considerare”, a spus Czeczko sâmbătă în mesajul său video pe canalul Telegram al inițiativei bieloruse pentru drepturile omului Systemic Human Rights.

Adresându-se compatrioților săi, dezertorul a spus că „societatea poloneză are dreptul să cunoască adevărul despre situația de la graniță (cu Belarus – n.r.)”. „Și vorbesc nu numai despre moartea unui soldat la graniță sau despre fuga mea, ci și despre faptul că la granița polono-belarusă mureau oameni”, a spus Czeczko.

”În cadrul cercetării dosarului penal, Emil Czeczko, a relatat că, începând din 8 iunie 2021, împreună cu alți soldați a luat parte la crime organizate în interiorul fâșiei de protecție a frontierei de stat și în apropierea așezării Siemianowka, din Polonia. Potrivit militarului, el știe despre uciderea a peste 240 de oameni”, se arată într-o postare pe site-ul Comitetului de Investigații al Republicii Belarus.

Potrivit lui  Czeczko, printre cei uciși se aflau femei, copii și voluntari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093