Hot News
The Economist: Aliații SUA refuză să susțină sancțiunile împotriva Rusiei
18/04
”Dimineața o să-i fie rușine”. Internauții au ridiculizat mesajul lui ”Zelenski beat criță” (VIDEO)
18/04

În spatele dragostei europenilor pentru Ucraina, fostul președinte al Cehiei a întrevăzut ura față de Rusia

Fostul președinte al Cehiei, Vaclav Klaus/ Foto: echo24.cz

Atitudinea pozitivă a europenilor față de Ucraina ascunde ura față de Rusia, a estimat fostul președinte al Cehiei, Vaclav Klaus, într-un articol pentru publicația online iDNEZ.cz., relatează Izvestia. 

În materialul său, Klaus a condamnat apariția rusofobiei în Europa pe fondul operațiunii speciale a Rusiei și i-a acuzat pe europeni de aplicarea dublului standard. El a explicat că nu își amintește ca ucrainenii să se fi bucurat, înainte, de simpatia europenilor. 

”În timp ce acum, toți radiază de dragoste pentru Ucraina și ucraineni. Nu servește, oare, această dragoste doar ca un paravan în spatele căruia se ascunde ura față de Rusia, așa cum mi-a scris mie, într-o scrisoare, o doamnă pe care nu o cunosc personal? Ura față de cineva este un motiv prost și firav pentru a afișa dragoste pentru altcineva”, a menționat el. 

Vaclav Klaus și-a exprimat, de asemenea, convingerea că nici dragostea, nici ura nu vor ajuta la soluționarea conflictului. Trebuie să ne bazăm pe rațiune și pe un pragmatism rece, a apreciat el, îndemnând ambele părți la negocieri. 

Izvestia menționează că, pe 15 aprilie, șeful Consiliului pentru drepturile omului de pe lângă președinția Rusiei, Valeri Fadeev, a anunțat că organizațiile internaționale, inclusiv ONU și OSCE, nu reacționează în mod corespunzător la manifestările de rusofobie din Europa. Potrivit spuselor sale, rușii au ajuns în postura de popor persecutat. Oficialul rus a subliniat că Moscova depune eforturi pentru a-și apăra cetățenii peste hotare, dar că este foarte greu să schimbi această ”atmosferă xenofobă și rasistă”. 

La 11 aprilie, vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, a declarat că actuala politică a Occidentului a distrus miturile despre democrația sa, despre supremația legii, angajamente contractuale, despre dreptul sfânt de proprietate și despre principiile relațiilor diplomatice. Potrivit spuselor sale, acest lucru este demonstrat de politica de sancțiuni a Europei, precum și de rusofobia la nivel de stat și la nivelul populației. 

Anterior, la 1 aprilie, MAE rus a anunțat că Moscova lucrează la un raport privind manifestările de rusofobie și încălcarea drepturilor rușilor în străinătate pe fondul operațiunii speciale a Rusiei de apărare a Donbassului. Ministerul a precizat că documentul va dezvălui campania rusofobă fără precedent desfășurată la nivel mondial.

2 Comments

  1. Cetatean spune:

    Occidentul a demonstrat din nou (daca mai era cazul) ca tot ceea ce ne arunca in fata de ani de zile (drepturile omului, egalitate, anti-rasism, etc) sunt doar vorbe goale. SUA si vasalii lor europeni au arătat de facto adevarata natura a Vestului: ipocrizia, dorința de a domina tot ceea ce misca si dorinta de confruntare. Cu puține excepții, nu am auzit pe nimeni de la Washington sau din UE sa îndemne Ucraina la negocieri cu Rusia. Poate Macron, Erdogan si putin Scholz. In rest, numai despre arme si sancțiuni se discuta. Pentru ca asta se afla in mintea liderilor din Vest in realitate. Președintele Putin ii cunoaste pe acești lideri de ani buni, i-a citit si le stie caracterul slab si ipocrizia, de asta a si spus recent ca nu mai exista încredere în Occident. Putin ii cunoaste mai bine pe acești lideri decât cei care i-au ales, asta e trista realitate.

  2. Viorel Roman spune:

    Românii în laboratorul planetar / 88 / Rusofobie în Occident
    Atitudinea pozitivă a vesteuropenilor față de Ucraina ascunde o ura față de Rusia, a estimat în iDNEZ.cz, Vaclav Klaus, fostul președinte al Cehiei, relatează Izvestia, ce menționează că ONU și OSCE nu reacționează la manifestările de rusofobie din Europa. ”În timp ce acum – spune Vaclav Klaus -, toți radiază de dragoste pentru Ucraina și ucraineni. Nu servește, oare, această dragoste doar ca un paravan în spatele căruia se ascunde ura față de Rusia…? Ura față de cineva este un motiv prost și firav pentru a afișa dragoste pentru altcineva.” Rușii au ajuns în postura de popor persecutat. În spatele dragostei europenilor pentru Ucraina. Fostul președinte al Cehiei a întrevăzut ura față de Rusia, vestidinrusia,ro, Bucuresti, 18/04/2022
    *
    Renuntarea pasnica la Razboiul Rece cu Occidentul, la Lagarul ortodoxo-marxist-leninist, la Cortina de Fier, si revenirea la crestinism si un angajament de apararea crestinilor din Orientul Apropiat, sase vizite a presedintului Putin la Papa de la Roma, semnarea de catre Patriarhul sau Kirill si Papa Francisc a documentului fara precedent de la Marea Schisma, 1054, ”Nu suntem concurenti, ci frati!” (Revista de filologie ,,LOGOS”, nr. 2, decembrie 2016), a generat un val de simpatie pentru Rusia, care in razboiul din Ucraina reapare cu semn schimbat. Rusofobie!
    *
    Românii în laboratorul planetar 87 / Exorbitantul privilegiu al rusilor; 86 / atacuri nucleare în Ucraina; 85 / atacuri nucleare; 83, 80 / Nava de război Moskva s-a scufundat; 79 / rusii gresesc; 75 / rușii și ucrainenii; 72, 71 / Statul lui Putin; 67 / Ce vrea Putin? 66 / Sfera de influență a Moscovei; 65 / denazificarea cazacilor; 63 / Reeducarea Ucrainei; 62 / Patriarhul Kirill al Moscovei; 53 / Papa Francisc la Kiev; 52 / Religia politica a putinismului; 48 / războiul religios; 34 / Putin pierde; 33 / Putin e învins; 32 / operațiunea militara specială; 31 / răzvrătire împotriva lumii moderne, de A. Dughin; 30 / statul de tip bandit; 28 / șantajul nuclear al Rusiei; 26 / Doctrina gen. Gerasimov; 25 / Ucraina vs Rusia; 21 / nu-i un război cu Ucraina; 19 / operațiunile militare speciale; 18 / Declaraţia de război a Rusiei; 17, 15 / Lumea lui Putin; 12 / Războiul religios al slavilor de Răsărit; 11 / Războiul a început 2014; 10 / Eliberarea Ucrainei; 8 / sindromul sfarsitul lumii; 7 / H. Kissinger; 6 / arma nucleară; 1 / razboi in Ucraina
    *
    https://de.calameo.com/read/0055165183eaa1bdaa800
    https://de.calameo.com/books/00551651894878c583070
    http://bentodica.blogspot.com/2022/03/viorel-roman-romanii-in-laboratorul_27.html
    https://www.vestidinrusia.com/2018/07/19/rusia-imaginea-inamicului-si-istoria-demonizarii/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875085