Hot News
Volodin: Dacă Rusia ar fi dus un război de amploare, totul s-ar fi terminat de mult
26/04
Kosaciov: Victoria lui Macron ar putea crește gradul de radicalism față de Rusia
26/04

MAE rus: Întâlnirea delegațiilor Moscovei și Kievului este posibilă dacă există acorduri consistente

Sediul central al MAE Rus din Moscova/ Foto: RIA Novosti

O întâlnirea față în față dintre reprezentanții Rusiei și Ucrainei este posibilă numai dacă există acorduri consistente, a apreciat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Andrei Rudenko, relatează agenția TASS. 

Viceministrul rus de externe, Andrei Rudenko/ Foto: TASS

”De îndată ce vom avea acorduri consistente, pe baza cărora să putem efectua un schimb de păreri pe fondul problemelor, atunci o astfel de chestiune va putea fi luată în considerare”, a spus Rudenko. 

Viceministrul a subliniat că, în prezent, nu există acorduri de acest gen. 

La rândul ei, reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, a anunțat că echipele de negocieri ale Rusiei și Ucrainei există, iar procesul de negocieri continuă. 

”Echipele de negocieri există de o parte și de cealaltă, ele au fost formate, s-au întâlnit de multe ori, în persoană și în regim de videoconferință. Acolo procesul nu s-a încheiat”, a spus Zaharova pentru postul de radio al publicației Komsomolskaia pravda. 

Întrebată în legătură cu posibilitatea unor noi întrevederi față în față, Zaharova a declarat, în momentul actual, nu dispune de informații privind ”alte formate” de discuții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052