Hot News
Duma de Stat a explicat că Occidentul încearcă să ascundă situația de la ”Azovstal”
01/05
Lavrov, despre starea de sănătate a președintelui Putin
02/05

Ministerul Apărării al Rusiei: 80 de civili au fost evacuați de la uzina ”Azovstal” din Mariupol

Foto: RIA Novosti

Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că, din interiorul combinatului ”Azovstal”, din Mariupol, au fost evacuați 80 de civili, care erau ținuți acolo de naționaliștii ucraineni. Printre cei care au ieșit din incinta combinatului se află femei și copii. Persoanele care au dorit să plece în regiunile aflate sub controlul Kievului au fost încredințate reprezentanților ONU și ai Comitetului Internațional al Crucii Roșii, relatează RT.

”Mulțumită inițiativei președintelui Federației Rusie, Vladimir Putin, de pe teritoriul uzinei ”Azovstal”, din Mariupol, s-a reușit să fie salvați 80 de civili, inclusiv femei și copii, ținuți captivi de naționaliștii ucraineni”, a precizat ministerul.

Militarii ruși și forțele DNR au deschis, pentru civili, un coridor umanitar și au asigurat un regim al tăcerii.

Toți civilii eliberați au fost evacuați în localitatea Bezîmiannoe, din Republica Populară Donețk, unde li s-a oferit adăpost peste noapte într-o tabără de corturi, hrană și li s-a propus ajutor medical.

”Civilii evacuați de militarii ruși din uzina Azovstal care au dorit să plece în regiunile controlate de regimul de la Kiev au fost încredințați reprezentanților ONU și ai Comitetului Internațional al Crucii Roșii”, a adăugat instituția menționată mai sus.

După trei ore de la încheierea misiunii, șeful regimului de la Kiev, Volodimir Zelenski, a recunoscut faptul evacuării civililor de pe teritoriul combinatului ”Azovstal”, informează, la rândul ei, agenția RIA Novosti.

”A început evacuarea populației civile din ”Azvostal”. Primul grup de aproape 100 de oameni au plecat deja spre zona controlată. Mâine îi vom întâmpina la Zaporojie”, a scris Zelenski pe rețelele sociale.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a declarat că 130.000-140.000 de civili au părăsit deja Mariupol prin coridoarele umanitare cu ajutorul Rusiei. El a subliniat că „civilii, dacă există, pe teritoriul ”Azovstal” pot face la fel.”După cum a menționat președintele, „este doar o crimă să ții acolo, în subsoluri, civilii ca scuturi umane…”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089