Hot News
Al șaselea pachet de sancțiuni anti-ruse ale UE – un pas fatal către o recesiune globală?
19/05
Vicepremierul rus Borisov a anunțat că în Ucraina se folosește noua generație de arme cu laser
20/05

Pușkov: Occidentul va fi nevoit să se supună în problema Ucrainei

Senatorul Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Occidentul va fi nevoit să se supună noii realități din Ucraina, a declarat, într-o postare pe Telegram, senatorul Aleksei Pușkov, citat de agenția RIA Novosti.

Politicianul a menționat că, în Occident, sunt tot mai dese îndemnurile în favoarea unei rezolvări a situației din fosta republică sovietică prin acordarea statutului de neutralitate în afara NATO și prin crearea unei autonomii în Donbass. În același timp, senatorul a subliniat că este exact varianta propusă de Rusia de-a lungul ultimilor ani, dar Statele Unite și aliații lor s-au pronunțat categoric împotriva unei asemenea soluții.

”Acum, ei propun să ne întoarcem în urmă cu o jumătate de an. Situația s-a schimbat deja radical”, a scrie Pușkov.

După cum a amintit senatorul, acum situația este influențată de sancțiunile împotriva Rusiei, de cursul Suediei și Finlandei, precum și de schimbările de fapt din structura de stat a Ucrainei.

”În căutarea unei ieșiri din criză, politicienii și politologii occidentali pornesc de la realitatea zilei de ieri, nu a zilei de astăzi. Ei percep cu o mare întârziere mersul evenimentelor. (…) După care se vor vedea nevoiți să se supună noii realități – nu a celei în care ei trăiesc, ci a celei care a luat-o înaintea modului lor de a gândi și acțiunilor lor”, a concluzionat Pușkov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101