Hot News
La Davos, delegația chineză a părăsit sala după discursul lui Zelenski
23/05
Putin a adus mai aproape trecerea Republicii Belarus la rubla rusă
24/05

Condițiile blocului economic au deja efect pozitiv, a declarat Putin

Președinții Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko/ Foto: RIA Novosti

Principalii indici economici arată că economia rusă rezistă cu brio loviturii sancțiunilor, a declarat președintele Vladimir Putin la întâlnirea cu omologul său belorus, Aleksandr Lukașenko, informează agenția RIA Novosti.

”Actuala situație impune din partea blocului economic al Guvernului o atenție deosebită, iar pe ansamblu, aceste eforturi dau un efect pozitiv”, a spus șeful statului.

Țările occidentale au sporit presiunea sancțiunilor asupra Moscovei după începutul operațiunii militare speciale de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. Măsurile restrictive au afectat, înainte de toate, sectorul bancar și sfera producției de înalte tehnologii. O serie de state au înghețat active ruse. Multe companii au anunțat suspendarea activităților desfășurate pe teritoriul țării. Kremlinul a desris toate acestea drept război economic, dar a precizat că este pregătit pentru o astfel de evoluție a evenimentelor.

Putin a atras atenția că Statele Unite și Uniunea Europeană au declarat, practic, default la obligațiuni față de Rusia, înghețându-i rezervele valutare, iar evenimentele în derulare trag linie sub dominația globală a Occidentului în politică și în economie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875020