Hot News
La Mariupol s-au găsit fișe medicale ale unor copii cu indicarea organelor sănătoase
30/05
Fostul comandant al Trupelor Aeropurtate, Șpak: Armata Rusă a rezolvat cu succes principala ei problemă în Ucraina
30/05

Un neamț s-a întors din Rusia în Germania și s-a îngrozit

Monumentul ostașilor sovietici căzuți în luptele pentru Berlin, în Parcul Treptow din capitala germană/ Foto: RIA Novosti

Revenind acasă din Rusia, corespondentul la Moscova al publicației germane ”Junge Welt”, Ulrich Hayden, a fost îngrozit de amploarea propagandei anti-rusești promovate la Berlin, relatează RIA Novosti.

Potrivit jurnalistului, la gara din Berlin el a văzut un panou uriaș de susținere a Ucrainei. Tot acolo era afișat și portretul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, însoțit de sloganuri provocatoare anti-rusești.

”M-a cuprins groaza. Propaganda anti-rusă, rusofobia, batjocorirea efectivă a Rusiei în principala gară a Germaniei? Parcă mi-ar fi dat cineva cu pumnul în față: ei, băiete, ai venit într-o altă Germanie!”, a scris Hayden.

În plus, jurnalistul a fost frapat de numărul măsurilor de securitate din Parcul Treptow, unde se află mormântul frățesc și cel mai mare monument dedicat soldaților sovietici din Berlin. În jurul memorialului sunt numeroși polițiști, echipați pentru dispersarea demonstrațiilor. În plus, la locul gloriei rusești au fost interzise toate simbolurile rusești și interpretarea de cântece militare. În același timp, Hayden a observat că numeroși vizitatori au încercar să încalce aceste cerințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091