Hot News
Kosaciov: Rusia trebuie să răspundă la refuzul de a permite avionului lui Lavrov să intre în Serbia
06/06
Corespondentul de război, Sladkov, a anunțat moartea general-maiorului Kutuzov, în Donbass
06/06

Putin a declarat că economia rusă va păstra cursul spre deschidere

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Economia rusă va păstra cursul spre deschidere și spre extinderea colaborării internaționale, continuând, totodată, să-și întărească suveranitatea, se arată în mesajul adresat de președintele Vladimir Putin participanților și oaspeților la cel de-al XXV-lea Forum Econmic Internațional de la Sankt-Petersburg (15-18 iunie). Telegrama președintelui a fost publicată pe site-ul Kremlinului, precizează RIA Novosti.

”Pentru Rusia, anii ‘2020 vor deveni perioada de consolidare a suveranității economice, ceea ce presupune accelerarea dezvoltării propriei infrastructuri și a bazei tehnologice, creșterea calitativă a nivelului de pregătire a specialiștilor, precum și formarea unui sistem financiar independent și eficient. În același timp, economia rusă se va baza, înt-o tot mai mare măsură, pe inițiativa privată și, bineînțeles, va păstra cursul spre deschidere și amplă colaborare internațională”, a scris președintele Vladimir Putin în mesajul său.

În plus, președintele a subliniat că greșelile săvârșite de-a lungul anilor de țările Occidentului în politica economică au dus la un val al inflației globale, la distrugerea lanțurilor logistice, la un deficit de aliemente și la o creștere drastică a sărăciei.

După cum menționează RIA Novosti, după ce Rusia a început operațiunea militară specială în Ucraina, Occidentul a anunțat noi sancțiuni împotriva Moscovei, până în prezent fiind introduse șase pachete de restricții. În Europa s-au înmulțumit apelurile în favoarea reducerii dependenței de resursele energetice rusești. Numeroase branduri au anunțat retragerea de pe piața rusă.

Dar presiunea sancțiunilor a generat probleme economice în chiar țările occidentale, antrenând o creștere a prețurilor la carburanți și alimente. În aprilie, rata anuală a inflației a crescut, în Marea Britanie, la 9%, un record al ultimilor 40 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089