Hot News
Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a acuzat de înaltă trădare pe politologul Mihail Pogrebinski
11/06
S-a făcut cunoscută cererea militarilor ucraineni blocați la uzina ”Azot” din Severodonețk
11/06

Putin a cerut SUA să reconstruiască Afganistanul

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Principalele obligații financiare pentru reconstrucția Afganistanului ar trebui să fie asumate de Statele Unite și de aliații săi de coaliție, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul negocierilor cu șeful Turkmenistanului, Serdar Berdimuhamedov, transmite Rambler. Cu un an înainte, Ministerul Rus de Externe a informat că Rusia va participa la proiecte socio-economice de refacere a Afganistanului.

„Obligațiile pentru reconstrucția Afganistanului, în primul rând financiare, trebuie să fie asumate de Statele Unite ale Americii și aliații săi, a căror prezență de douăzeci de ani a adus această țară într-un punct critic”, consideră Vladimir Putin.
Discursul său a fost difuzat pe postul de televiziune Russia 24.

În august 2022, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru Afganistan, directorul celui de-al doilea departament pentru Asia al Ministerului Rus de Externe, Zamir Kabulov, a declarat că Rusia va participa la proiecte socio-economice pentru reabilitarea Afganistanului. El a mai precizat că Moscova va stabili contacte cu mișcarea talibană (recunoscută de ONU ca organizație teroristă). India intenționează să ofere, de asemenea, asistență umanitară poporului din Afganistan.

Situația din Afganistan a escaladat după ce SUA și-au retras trupele de acolo. Drept urmare, talibanii au lansat o ofensivă activă și au ocupat Kabul la 15 august. Populația Afganistanului încearcă masiv să părăsească țara. Rusia a declarat că menține contacte cu noul guvern din această țară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875187