Hot News
De ce Moscova acceptă din nou negocieri cu Zelenski
13/06
Ambasadorul Rusiei a propus SUA să discute acum cu Moscova despre tratatul START
13/06

Daily Express: Occidentul a subestimat forța Rusiei

Foto: RIA Novosti

Occidentul nu are voie să subestimeze forța economică de care dispune Rusia, scrie Daily Express, relatează RIA Novosti.

Autorul articolului, Jonathan Saksti, este de părere că Statele Unite, Uniunea Europeană și alte țări fac o greșeală subestimând importanța Moscovei în comerțul mondial.

”Rusia joacă un rol uriaș în exportul de alimente și energie. De mâncare și carburant avem mai multă nevoie decât de cofeină și aplicații mobile. O econonie orientată spre primele este, în final, mai rezistentă”, a subliniat comentatorul, adăugând că Rusia, cu resursele ei, cu teritoriile sale vaste și cu un indice ridicat de educație a populației nu poate fi prea ușor dată la o parte. Jurnalistul a recunoscut, de asemenea, ineficiența sancțiunilor actuale, deoarece Kremlinul va găsi noi piețe pentru resursele sale.

”Rusia găsește căi spre piețe occidentale chiar și prin intermediul unor terțe rafinării”, a concluzionat autorul articolului.

Sancțiunile impuse de Occident Moscovei pe fondul operațiunii speciale din Donbass au fost definite de autoritățile ruse drept război economic, fără precedent în istoria lumii. După cum a declarat președintele Vladimir Putin, politica de descurajare și de slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, dar sancțiunile au lovit puternic întreaga economie mondială. Potrivit spuselor sale, principalul obiectiv al SUA și Europei este de a înrăutăți viața a milioane de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875115