Hot News
Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că peste 1000 de proiectile pentru obuziere americane M777 au fost distruse la Slaviansk
11/07
Trecerea la rublă. Rusia schimbă ordinea de plată pentru materiile prime strategice
11/07

Un istoric finlandez propune Occidentului să intre în conflict militar cu Rusia

Militarii NATO. Foto de arhivă/ AP

Țările occidentale trebuie să analizeze posibilitatea unui amestec militar în criza ucraineană de partea Kievului, este de părere istoricul finlandez Jussi Jalonen, citat de Verkkouutiset, scrie RIA Novosti.

”Deocamdată, strategia țărilor occidentale – aceea de a aproviziona Ucraina cu armament și de a evita o intervenție militară – a eșuat”, a constatat omul de știință. Potrivit spuselor sale, Ucraina nu poate ”învinge” Rusia cu o astfel de implicare a Occidentului. Jalonen a precizat că armata rusă continuă să avanseze și să ducă la începlinire misiunile încredințate.

”Mai devreme sau mai târziu (…) țările UE și ale NATO trebuie să analizeze posibilitatea unui amestec direct”, a concluzionat istoricul.

După cum amintește RIA Novosti, Moscova a declarat în repetate rânduri că livrările de arme occidentale în Ucraina nu fac decât să prelungească conflictul, iar transportul lor devine o țintă legală.

Congresul american a majorat primul pachet de ajutor acordat Ucrainei de la 33 miliarde de dolari, cât a propus inițial președintele Joe Biden, la 40 de miliarde. Ulterior, SUA au anunțat un nou pachet de ajutor pentru Kiev.

Comentând îndemnurile țărilor NATO de a învinge Rusia pe câmpul de luptă, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Occidentul vrea ca acțiunile militare să continue până la ultimul ucrainean. În același timp, șeful statului a adăugat că Rusia ”nici măcar nu a început nimic serios în Ucraina”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097