Hot News
Moscova a anunțat că ținta loviturii asupra orașului Vinnița au fost furnizorii străini de arme
15/07
Speranța medie de viață a unui soldat ucrainean în Donbass
16/07

Orban: Introducând sancțiuni, Europa ”s-a împușcat singură în plămâni”

Premierul Ungariei, Viktor Orban/ Foto: Reuters

Țările europene ”s-au împușcat singure în plămâni” din cauza politicii instituirii de sancțiuni, a declarat premierul Ungariei, Viktor Orban, în direct la postul de radio Kossuth, relatează publicația Argumentî i faktî.

”Trebuie să spun că, la început, m-am gândit că noi, pur și simplu, ne-am tras singuri un glonț în picior, dar acum se pare că economia europeană s-a împușcat singură în plămâni și de aceea se sufocă acum la fiecare pas”, a spus el.

Potrivit lui Orban, oamenii care au un loc de muncă trebuie să îl prețuiască. Iar asta pentru că în lunile următoare regiunea europeană se va confrunta cu o scădere economică. Economia Europei va începe să se contracteze sub efectul sancțiunilor și a situației din Ucraina. O demonstrează rezultatele studiilor, analizelor și prognozelor internaționale, a precizat premeriul. În opinia lui, doar China va avea de câștigat de pe urma conflictului ucrainean.

”America nu va pierde, dar Europa va suferi”, a spus el, apreciind că, pe viitor, vor apărea țări care nu vor avea acces la gaze, precum și state ”unde prețul va fi extrem de ridicat”. Orban spune că Ungaria face parte din ultima categorie.

La 8 iulie, președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat că blitzkrieg-ul economic al Occidentului împotriva Rusiei a eșuat. El a subliniat că acțiunile Băncii Centrale Ruse și ale guvernului au ajutat țara să facă față presiunii sancțiunilor din partea statelor neprietenoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087