Hot News
Yakov Kedmi a prognozat când va fi luată Odessa
17/07
Două victorii ale Rusiei asupra Occidentului au speriat Ucraina, scrie mass-media
17/07

Oreșkin, despre planurile de a deconecta comerțul exterior al Rusiei de la SWIFT

Consilierul președintelui rus, fostul ministru al Dezvoltării Economice, Maksim Oreșkin/ Foto: RIA Novosti

Autoritățile ruse intenționează să ajusteze sistemul de comerț exterior astfel încât să dispară necesitatea de a efectua plăți prin sistemul interbancar SWIFT, a declarat consilierul președintelui rus, Maksim Oreșkin, la forumul ”Teritoriul ideilor”, informează agenția RIA Novosti.

”Cu SWIFT, problema va fi rezolvată foarte simplu – vom face astfel încât să nu mai fie nevoie de acest sistem”, a spus el.

Potrivit spuselor sale, misiunea cheie a autorităților este, în momentul de față, crearea unor condiții confortabile pentru activitatea de comerț exterior.

SWIFT, sistemul de plăți interbancare/ Foto: rusinfo.info

”Săptămâna viitoare ne vom întâlni cu partenerii noștri din Turcia, vom discuta cum să adaptăm plățile. În ceea ce privește China, situația începe, cu adevărat, să se îmbunătățească pas cu pas și se va îmbunătăți în continuare”, a declarat el.

În plus, potrivit consilierului președintelui, cu partenerii chinezi sunt analizate și atle idei inovatoare, care pot schimba radical situația.

În același timp, Rusia nu are de gând să devină o economie închisă, ci va colabora deschis cu toate țările, a subliniat Oreșkin. Dar pentru asta este nevoie de instituții financiare de nădejde, consideră oficialul rus. În opinia lui, întreaga lume a fost ostatica sistemului financiar occidental, pentru că plățile în dolari și euro conveneau tuturor. Acum însă, între Rusia și China se înregistrează o creștere tot mai mare a tranzacțiilor și în ruble și în yuani.

”Acest lucru se va întâmpla pas cu pas, vom inventa un mecanism care să simplifice și mai mult acest proces”, a concluzionat Oreșkin.

Amenințările cu deconectarea Rusiei de la SWIFT s-au făcut auzite și înainte ca operațiunea specială a Rusiei în Ucraina să înceapă. Ca răspuns, Rusia a creat un sistem propriu de transfer a informațiilor financiare. Șefa Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a anunțat că, până la sfârșitul lunii iunie, la acest sistem s-au conectat deja 70 de organizații din 12 țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875047