Hot News
Premierul Ungariei a declarat la Băile Tușnad că sancțiunile nu au zguduit Rusia
24/07
The National Interest: China și Iranul susțin poziția Rusiei în conflictul din Ucraina
24/07

Zaharova: La portul Odessa, rachetele ”Kalibr” au trimis șalupa militară ucraineană pe adresa preferată a Kievului

Portul Odessa/ Foto: RIA Novosti

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, a explicat atacul armatei ruse cu rachetele ”Kalibr” asupra unui obiectiv al infrastructurii militare a portului Odessa, răspunzând, astfel, la declarațiile formulate de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, relatează agenția Rambler.

Purtătoarea de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova/ Foto. RIA Novosti

Anterior, Zelenski a catalogat atacul asupra portului ”o revoltătoare barbarie rusă” și a declarat că ”rachetele ”Kalibr” au distrus însăși posibilitatea” de a afirma că ”este nevoie de vreun dialog cu Rusia”.

”Rachetele ”Kalibr” au distrus un obiectiv al infrastructurii militare a portului Odessa, expediind cu o lovitură de mare precizie o șalupă militară ucraineană la adresa preferată de regimul de la Kiev”, a scrie Zaharova pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Prin ”adresa îndrăgită de regimul de la Kiev”, reprezentanta oficială a MAE rus a avut în vedere, după cum precizează Rambler, o frază jignitoare, populară în Ucraina (”nava, du-te la…” – n.r.) care face referire la ”nava de război rusă”, o frază, împrumutată dintr-o înregistrare falsă a negocierilor dintre ”apărătorii” Insulei Șerpilor din regiunea Odessa și presupuși militari ruși, după care distribuită în rețele de socializare.

Ultima oră: 

Situația cu atacuri asupra obiectivelor militare din portul Odessa a fost comentată de reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Igor Konașenkov, la un briefing zilnic, transmite TASS.

El a menționat că atacul cu rachetele de mare precizie ”Kalibr” a distrus depozitul de rachete antinavă ”Harpoon”, precum și șalupa L 451 „Malin” a Marinei Ucrainene.

În plus, „au fost scoase din funcțiune capacitățile de producție” ale întrprinderii de reparații, care a acționat în interesul Marinei Ucrainene, a precizat Konașenkov.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108