Hot News
Erdogan a condamnat atitudinea politicienilor occidentali față de Putin
26/07
O tânără din Orenburg a câștigat concursul ”Miss Rusia – 2022”
26/07

Ministerul Apărării al Rusiei: Kievul pregătește o provocare la Slaviansk cu hexan explozibil

Foto: dp.ru

Kievul pregătește o provocare la fabrica de ulei și grăsimi din Slaviansk, unde se intenționează să fie aruncate în aer recipiente cu peste 120 de tone de hexan toxic, a anunțat șeful Centrului Național de Gestionare a Apărării Rusiei, general-colonelul Mihail Mizințev (în imagine), într-un comunicat postat de canalul oficial de Telegram al Ministerului Apărării al Rusiei, scrie cotidianul Vedomosti.

”În urma detonării recipientelor cu hexan se formează un nor toxic, care se va întinde pe o distanță de peste 10 kilometri. În zona de contaminare chimică vor intra toate cartierele de locuințe din Slaviansk și așezările limitrofe”, i-a avertizat Mizințev pe locuitori.

Potrivit spuselor sale, regimul de la Keiv ”este gata să sacrifice” nu doar propriii cetățeni, dar și pe militarii ucraineni alfați în oraș.

General-colonelul a precizat că hexan este o neurotoxină puternică și cancerigenă. Dacă vaporii de hexan sunt inhalați o perioadă mai lungă de timp, apare otrăvirea cronică, ce provoacă grave afecțiuni ale sistemului nervos, care se manifestă prin oboseală rapidă, dureri de cap și reducerea simțurilor.

El a adăugat că oamenii se pot proteja de vapori, dacă se baricadează în case, închizând bine ușile și ferestrele. În caz de otrăvire, cel afectat trebuie să fie scos la aer curat.

Mizințev a explicat că scopul provocării este acela de a-i acuza pe militarii ruși că ar lansa, chipurile, ”lovituri la întâmplare, asupra unor obiective potențial periculoase” și de a prezenta situația din acest punct de vedere în mass-media ucrainene și străine. General-colonelul a îndemnat ONU, Comitetul Internațional al Crucii Roșii și Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice să acorde atenția cuvenită la ceea ce se întâmplă și să-și exercite puterea de influență asupra Kievului pentru a preveni o catastrofă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875025