Hot News
La Vladivostok s-a deschis ediția a VII-a a Jocurilor Sportive Internaționale ”Copiii Asiei”
29/07
De ce Kievul a ordonat bombardarea centrului de detenție preventivă din satul Elenovka?
30/07

Lavrov a calificat drept jignitoare vorbele lui Macron despre vizita sa în Africa

Foto. RIA Novosti

Ministrul rus al Afacerilor Exrterne, Serghei Lavrov (în imagine), a calificat drept jignitoare vorbele președintelui Franței, Francois Macron, despre vizita sa în Africa. Liderul francez a declarat că ministrul rus se întâlnește cu ”junte” africane, nu cu guverne legitime, relatează Lenta.ru.

”În ce-l privește pe președintele Macron și declarația acestuia, într-adevăr, de la francezi ne-am și așteptat la afirmații mai etice. Dacă analizezi lista țărilor vizitate de noi în Africa (…) a fost destul de jignitor pentru statele care continuă să dezvolte în mod consecvent relații cu Federația Rusă”, a declarat Lavrov.

Anterior, Macron și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu extinderea relațiilor diplomatice și militare ale Rusiei în Africa. ”Eu nici măcar nu aș numi acest lucru colaborare, este mai degrabă o complicitate acordată unor autorități slăbite politic sau unor junte militare absolut nelegitime”, a subliniat președintele celei de-a V-a Republici.

La 26 iulie, la conferința de presă cu președintele Ugandei, Yoweri Kaguta Museveni, Lavrov a asigurat că rolul continentului african în noua strategie de politică externă a Rusiei va fi considerabil sporit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875168