Hot News
Putin: Declanșarea unui război nuclear este inadmisibilă
02/08
Trump a spus care a fost principala greșeală a lui Zelenski din relația cu Putin
02/08

Kremlinul i-a urat lui Ciubais însănătoșire grabnică

Foto: RIA Novosti

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a calificat drept o veste tristă informația privind spitalizarea, într-o clinică europeană, a fostului șef al corporației ”Rosnano”, Anatoli Ciubais (în imagine), și a subliniat că fostul top-manager nu a cerut ajutor autorităților ruse, scrie RIA Novosti.

”Nu știu să fi existat vreo solicitare de ajutor. Fără îndoială, este o veste tristă, îi dorim însănătoșire grabnică. În același timp însă, nu dispunem de detalii”, a spus Peskov. El a precizat că, dacă Ciubais va cere ajutorul autorităților ruse, va fi sprijinit, la fel ca orice cetățean al Rusiei. ”El este, desigur, cetățean rus și, în măsura posibilităților, noi încercăm să-i ajutăm pe toți cetățenii ruși”, a spus Peskov.

Anterior a apărut informația potrivit căreia Ciubais a ajuns la reanimare cu diagnosticul de ”sindrom Guilain-Barre”, o afecțiune rară a sistemului imunitar, ce conduce la slăbire musculară, dureri sau amorțeală, iar în cazuri mai grave, la paralizie. Boala poate apărea din diferite cauze, inclusiv infecții bacteriene sau virale și se întâlnește mai frecvent la bărbații de peste 50 de ani. Declanșarea sindromului poate fi provocată și de vaccinare sau de o operație chirurgicală. Cazuri rare de sindrom au fost înregistrate după vaccinarea împotriva COVID-19 cu un ser cu vector adenovirus. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în urmă cu un an, că va analiza cazurile de apariție a sindromului Guillain-Barre după injectarea cu vaccinurile companiilor Janssen și AstraZeneca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093