Hot News
Newsweek: Europa nu va susține la nesfârșit SUA în presiunile lor asupra Rusiei
05/08
Comitetul de Investigații al Rusiei îi va identifica pe naziștii ucraineni care au tras în prizonierii de război ruși
05/08

O televiziiune din Suedia și-a cerut scuze pentru reportajul despre locuitorii din Herson care au devenit ruși

Herson. Punctul de depunere a actelor pentru obținerea cetățeniei ruse/ Foto: yandex.ru

Postul de televiziune suedez SVT a cerut scuze telespectorilor săi pentru reportajul ”incorect” despre locuitorii din orașul ucrainean Herson care plâng de bucurie după ce au primit pașapoarte rusești, a anunțat publicația Dagens Media, relatează Vzgliad.

Telespectatorii au considerat ”propagandă” o astfel de prezentare a informației. Consiliul de Monitorizare a Audiovizualului a primit în total 47 de plângeri împotriva respectivului post de televiziune. SVT a cerut scuze telespectatorilor pentru reportajul ”incorect”, a precizat RIA Novosti.

Anterior s-a relatat cum pe segmentul său de știri, televiziunea SVT a prezentat un reportaj în care locuitorii orașului Herson care au primit pașapoarte și cetățenie rusă își exprimau sincer bucuria. După aceea, postul de televiziune a fost asaltat de o avalanșă de acuzații de propagandă rusă.

Locuitorii din Herson au primit primele pașapoarte rusești la 11 iulie. Mii de oameni au depus deja cereri pentru a obține cetățenie rusă, iar doritori sunt sute de mii, menționează publicația Vzgliad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100