Hot News
Zelenski va avea un sfârșit tragic, prezice un spion american
07/08
The Grayzone (SUA) a condamnat planurile lui Zelenski de a recruta în Forțele Armate ale Ucrainei pedofili din Închisori
07/08

Rusia a cerut ca atacurile sancționate de Kiev asupra centralelor nucleare să fie recunoscute drept terorism nuclear

Centrala nucleară de la Zaporojie este cea mai mare din Europa/ Foto: RIA Novosti

Ministerul rus al Apărării a cerut ca acțiunile Kievului în legătură cu loviturile asupra Centralei nucleare ”Zaporojie” să fie recunoascute ca un act de terorism nuclear.

Teritoriul CNE ”Zaporojie”/ Foto de arhivă/ MFA Rusia

„Solicităm organizațiilor internaționale să condamne acțiunile criminale ale regimului Zelenski, care comite acte de terorism nuclear”, a declarat ministerul, comentând loviturile de artilerie asupra Centralei nucleare Zaporojie efectuate la 5 august.

Se menționează că, dintr-o șansă norocoasă, obuzele Forțelor Armate ale Ucrainei nu au lovit unitatea de petrol și combustibil și stația de oxigen – acest lucru ar fi putut provoca un accident de radiații la cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Ministerul Apărării a subliniat că, în cazul unor provocări ulterioare la centrala nucleară, toată responsabilitatea pentru sabotarea activității acesteia revine regimului de la Kiev.

Anterior s-a făcut cunoscut că pe teritoriul Centralei nucleare ”Zaporojie” a izbucnit un incendiu, după un alt bombardament al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ulterior, trupele ucrainene au lansat încă o lovitură de artilerie asupra acestei CNE.

Ultima ora:

Duminică noaptea, trupele ucrainene au atacat din nou Centrala nucleară ”Zaporojie”, folosind sistemul de rachete cu lansare multiplă ”Uragan”. Fragmentele și motorul rachetei au căzut la doar 400 de metri de la una dintre unitățile energenice în funcțiune a centralei, au relatat pentru RIA Novosti membrii administrației militaro-civile a orașului Energodar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091