Hot News
Oficial din Zaporojie: Regiunea va părăsi Ucraina pentru totdeauna
09/08
Ambasada Rusiei în SUA a cerut să înceteze acuzațiile rusofobe de atac asupra Centralei nucleare de la Zaporojie
09/08

Procurorul General al Rusiei: Luptătorii batalionului ”Azov” au participat la torturi și crime

Batalionul ”Azov”, numele generic pentru zeci de unități naționaliste ucrainene care au o ideologie nazistă/ Foto: yandex.ru

Luptătorii batalionului naționalist ucrainean ”Azov” au comis crime împotriva populației civile, participând inclusiv la torturarea și uciderea de civili, a declarat Procurorul General al Rusiei, Igor Krasnov, într-un interviu acordat cotidianului Kommersant.

Potrivit spuselor sale, reprezentanții instituției au stabilit implicarea luptătorilor din batalionul ”Azov” la acțiuni în care s-au folosit ”mijloace și metode de război interzise”.

Pe durata procesului de recunoaștere a formațiunii naționaliste ca organizație teroristă, au fost prezentate înregistrări video, materiale audio și mărturii ale martorilor oculari, care fac dovada implicării luptătorilor în torturarea și uciderea de civili, inclusiv copii mici, în atacuri deliberate asupra unor obiective civile, precum și în minarea locurilor de staționare a civililor.

Potrivit lui Krasnov, procurorii au ajuns fără echivoc la concluziile privind activitatea batalionului ”Azov” ca formațiunea naționalistă, bazată pe ideologie nazistă și care susține organizații extremiste interzise în Rusia.

Anterior, șeful Procuraturii Generale a Rusiei a anunțat, de asemenea, că unele dintre modele de arme livrate Ucrainei de țările Occidentului au ajuns pe piața neagră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086