Hot News
Volodin, despre cum SUA și UE s-au biciuit singure
10/08
Atacul inventat asupra Crimeii. Kievul vrea ca lumea să recunoască faptul că el a fost lansat de ucraineni
11/08

60% dintre ruși ar susține o eventuală decizie a lui Putin de a anunța o ofensivă asurpa Kievului

Foto: mirtesen.ru

O eventuală decizie a președintelui Vladimir Putin ”de a anunța că mâine începe o nouă ofensivă asupra Kievului” ar fi susținută de 60% dintre ruși, 26% s-ar pronunța împotrivă. Disponibilitatea cetățenilor de a aproba un astfel de pas a fost evaluată de serviciul sociologic Russian Field după rezultatele unui sondaj, relatează cotidianul Kommersant.

Pe ansamblu, pentru continuarea operațiunii miltiare s-au pronunțat 52% dintre repondenți, iar pentru trecerea la negocieri de pace – 38%. Pe de altă parte, 62% dintre rusi consideră că operațiunea specială decurge ”cu siguranță” sau ”mai degrabă” cu succes, la polul opus situându-se 19% dintre participanții la chestionar, cam tot atât nu au știut ce răspuns să dea.

În același timp, 59% dintre participanții la sondaj sunt de părere că operațiunea specială s-a prelungit, opinie respinsă de 28% dintre repondenți, iar 13% nu au știut sau au refuzat să răspundă. În același timp, 41% dintre ruși au recunoscut că ”au obosit de știri despre operațiunea militară din Ucraina”.

În opinia politologului Aleksei Makarkin, faptul că majoritatea rușilor sunt gata să aprobe două decizii opuse ale lui Vladimir Putin – oprirea operațiunii speciale și începerea unei noi ofensive – poate fi considerată o expresie a încrederii acordate șefului statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875094