Hot News
Nebenzia a răspuns la apelul SUA de a ”scoate bani din buzunar” pentru reconstrucția Afganistanului
31/08
Corriere della Sera, despre ”triumful secret” al lui Putin
31/08

The Daily Reckoning: Sancțiunile împotriva Rusiei au eșuat complet, iar Zelenski nu este Churchill

Foto: klick-league.ru

Sancțiunile împotriva Rusiei sunt într-un eșec total, iar șeful Ucrainei, Volodimir Zelenski ”a învârtit Occidentul pe degete”, scrie, într-un articol pentru The Daily Reckoning, economistul american James Rickards, relatează Rossiiskaia gazeta.

Autorul își începe articolul cu constatarea că, ”încet și sistematic, Rusia merge înainte, în timp ce armata ucraineană este distrusă în Donbass”. Mai departe, el prognozează următorul pas: cucerirea de către Rusia a portului strategic Odessa, un oraș cheie, pentru că ”va priva, practic, Ucraina, de ieșire la mare”.

Economistul constată că transferurile financiare din SUA în Ucraina nu sunt, practic, monitorizare și se ridică întrebarea: unde se duce ajutorul acordat Kievului de Statele Unite? Potrivit spuselor sale, ”ajutorul este furat sau este redirecționat către funcționari corupți, produsele sunt furate și revândute pe piața neagră”. El este convins că și armele ”sunt vândute pe piața neagră”.

Practic, o cantitate limitată din acest ajutor ajunge să fie folosit pentru necesarul armatei. În același timp, ”sancțiunile împotriva Rusiei sunt într-un eșec total”.

”Iată ce trebuie să scrie jurnaliștii ucraineni”, este de părere Rickards. ”Corupția legată de ajutorul militar șochează. Armamentul se fură, ajutorul umanitar se fură și noi habar nu avem unde s-au dus miliardele de dolari trimise în această țară”.

Autorul articolului indică locul unde a dispărut măcar o parte din aceste miliarde: ”Luna trecută, scrie el, parlamentarii ucraineni au votat pentru majorarea cu 70% a propriilor salarii, în timp ce armata se duce de râpă, iar poporul ucrainean suferă”.

În opinia economistului, simpatizanții occidentali ai președintelui Ucrainei, Zelenski, ”îl prezintă ca pe un Winston Churchill modern, care, chipurile, opune rezistență unui agresor malefic”.

”Dar Zelenski nu este Churchill!”, exclamă Rickards și adaugă: ”În realitate, el este un oligarh corupt care are ascunse milioane de dolari în offshore-uri. Chiar dacă talentul lui actoricesc îi întărește discurile propagandistice, nu trebuie să fii profet pentru a vedea cât de fals este el”.

”Țările europene, precum Germania, depind într-atât de energia rusă, încât fără ea ele riscă să se confrunte cu un deficit acut și cu o iarnă aspră”.

Confruntarea dintre realitate și ideologie se termină întotdeauna într-un singur mod: cu victoria realității, concluzionează Rickards. Potrivit spuselor sale, este tragic să conștientizăm că tot ce se întâmplă acum putea fi evitat, dacă SUA ar fi garantat Rusiei că Ucraina nu va fi primită în NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874974