Hot News
Operațiunea militară specială. Trupele ruse au distrus peste 1700 de militari ucraineni în două zile
31/08
Politico: Zelenski nu este în stare să subordoneze Crimeea din cauza rezistenței locuitorilor
01/09

Ucraina nu exclude posibilitatea de a adera la NATO până la sfârșitul operațiunii speciale

Foto: shutterstock.com

Vicepremierul Guvernului de la Kiev, Olga Stefanișina, a declarat că Ucraina ar putea dobândi oportunitea de a adera la NATO până la sfârșitul operațiunii militare speciale a Rusiei pe teritoriul acestei țări, informează Lenta.ru.

Într-un interviu pentru ”Evropeiskaia pravda”, politicianul nu a fost de acord cu afirmația că o țară implicată într-un conflict armat sau într-o dispută teritorială, nu are dreptul de a adera la Alianță. ”Nu este așa. Fostul secretar general al NATO, Rasmussen, a propus o formulă în baza căreia acest lucru poate fi realizat”, a spus ea.

Anterior, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a admis includerea, pe viitor, a Ucrainei, în componența NATO. El a asigurat că Alianța nu va renunța la politica ”ușilor deschise”. ”Eu, într-adevăr, consider că, pe viitor, dacă va exista o asemenea posibilitate, Ucraina va încerca din nou să depună cerere de aderare la NATO”, a subliniat el.

Decizia privind aderarea Ucrainei la NATO este singura de actualitate în acest moment, a subliniat Stefanișina. În opinia ei, procesul de primire a țării în Alianță ar putea dura în jur de trei ani. În același timp, negocieri pe această temă ar putea demara chiar anul viitor. ”Anul 2023 este absolut realist”, a sublinit Stefanișina.

În ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis, la 18 aprilie, șefului biroului european formularul pentru obținerea statutului de candidat la UE. El a declarat că această procedură a devenit pentru țara lui una dintre etapele aderării la Uniune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091