Hot News
Politico: Zelenski nu este în stare să subordoneze Crimeea din cauza rezistenței locuitorilor
01/09
Daily Express: Exercițiile  strategice ”Vostok-2022” sunt ”răspunsul sinistru” pregătit Occidentului de Putin ”pentru Ucraina și pentru Taiwan”
01/09

În Occident s-a dezvăluit cine este în spatele lui Zelenski

Foto: AP

Statele Unite sunt responsabile pentru tot ce se întâmplă în Ucraina, deoarece ele sunt cele care dictează Kievului planul de acțiuni, a declarat fostul consilier al ministrului american al Apărării, colonelul Douglas McGregor, într-un interviu acordat canalului de YouTub Judging Freedom, relatează RIA Novosti.

”Rusia consideră, și pe bună dreptate, că în spatele a tot ceea ce se petrece se află SUA. (…) Într-adevăr, Washingtonul este cel care dă tonul în Occident. Washingtonul este în spatele lui Zelenski. Washingtonul îi spune lui Zelenski să continue lupta”, a declarat el.

În opinia colonelului, Casa Albă boicotează soluționarea pașnică a conflictului. Și chiar dacă, la un moment dat, ucrainenii vor dori să pună capăt conflictului pe cale diplomatică, Statele Unite nu le vor permite să facă acest lucru.

După cum a declarat, anterior, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Ivanov, Kievul sabotează procesul de negocieri: Ucraina refuză propriile propuneri și organizează acțiuni provocatoare. Poziția ei este puternic influențată de Occident, ai cărui reprezentanți au declarat nu o dată că Rusia trebuie ”învinsă pe câmpul de luptă”. În astfel de condiții, este de părere Lavrov, negocierile nu-și au sensul, dar Moscova nu a refuzat niciodată dialogul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091