Hot News
La manevrele ”Vostok-2022”, Rusia și China au exersat distrugerea unui grup de portavioane ale inamicului
10/09
Reporterul Andrei Rudenko: Scurtă analiză a situației militare actuale în desfășurarea operațiunii speciale din Ucraina
11/09

Ziua Orașului Moscova: Manifestările dedicate Donbassului

Foto: mskagency.ru

Cu ocazia Zilei Orașului, pe strada Tverskaia din Moscova, au fost instalate 36 de simboluri și imagini legate de Donbass. Ele povestesc despre ajutorul acordat de Capitala rusă pentru reconstrucția Republicilor Donețk și Lugansk (DNR și LNR), despre obiectivele, istoria, industria, agricultura și cultura comune, relatează publicația Argumentî i faktî.

Unul dintre obiecte este macheta monumentului ridicat în onoarea marelui compozitor și pianist Serghei Prokofiev pe pământul lui natal, în satul Krasnoie (regiunea Donețk). Există modelul monumentului minerilor, macheta fântânii ”Donbass-Arena”.

În plus, este prezentată expoziția cu echipamentul și îmbrăcămintea specială a minerilor, spațiul de artă ”Saur-Moghila” (un memorial dedicat apărătorilor Donbassului în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei), macheta monumentului ”Memorialul închinat eroismului minerilor din Mikeevka” (în imagine), instalația cinematografului ”Pobeda” construit în 1955, în Donețk, după proiectul arhitectului Vladimir Șcerbakov, din Moscova.

De asemenea, sunt prezentate standuri cu lucrările celebrului pictor rus Arhip Kuindji, născut la Mariupol, macheta monumentului dedicat marinarilor-parașutiști din Berdiansk, expoziția de fotografii ”Moscova-Donbass”.

Pentru oaspeți sunt organizate evenimente sportive și de divertisment, peste 120 de clase de măiestrie, evoluează artiștii care merg deseori în teritoriul Donbassului.

Roata Mare ”Soarele Moscovei” de la Complexul Expozițional/ Foto: mobile-business.by

Anul acesta, Ziua Orașului este marcată la 10-11 septembrie, Moscova împlinind 875 de ani. Sâmbătă seară a avut loc un impresionant foc de artificii.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin și primarul Capitalei, Serghei Sobianin, au inauguruat Roata Mare ”Soarele Moscovei” înaltă de 140 de metri, la Complexul Expozițional – VDNH.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875220