Hot News
Bucea 2.0: Kievul a construit mulajul rachetei rusești ”Iskander” pentru provocarea cu ”bomba murdară” deasupra Centralei nucleare de la Cernobîl
27/10
Expertul militar Konstantin Sivkov: Când se va da principala bătălie în Ucraina
27/10

Putin: Ucraina este folosită ca un berbece împotriva Rusiei

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: YouTube

Ucraina și-a pierdut suveranitatea și este condusă direct de Statele Unite, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin. Vorbind la ședința Consiliului șefilor structurilor de securitate și serviciilor speciale din țările CSI, el a spus că Ucraina este folosită ca un berbece împotriva Rusiei, a ODKB și CSI, relatează cotidianul Kommersant.

Putin este convins că teritoriul ucrainean a fost ”transformat într-un poligon pentru experimente militare și biologice”. Liderul de la Kremlin este de părere că Ucraina a devenit ”un instrument al politicii externe americane”. ”Țara și-a pierdut, practic, suveranitatea și este condusă direct din SUA, care o folosesc ca un berbece împotriva Rusiei, împotriva Uniunii noastre statale cu Republica Belarus, ba chiar împotriva ODKB (Organizația Tratatului de securitate colectivă – n.r.) și a CSI în ansamblul lor”, a declarat el.

Vladimir Putin a mai spus că unele țări încearcă ”să-și păstreze hegemonia care se clatină”. El nu a precizat despre ce țări este vorba. ”Unii dintre participanții la dialogul internațional încearcă să-și păstreze cu orice preț hegemonia șubrezită, să activeze un spectru larg de metode și mijloace politice, militare, economice, informaționale și de altă natură: de la încălcarea mecanismelor legale de stabilitate strategică până la introducerea de sancțiuni unilaterale împotriva celor care nu sunt de acord cu politica lor”, a spus Putin.

Președintele Rusiei a mai declarat că Ucraina plănuiește să folosească ”bomba murdară”. Partea rusă a început să prezintă aceste acuzații încă de săptămâna trecută, Kievul le-a respins. Statele Unite, Marea Britanie și Franța nu au dat crezare versiunii Moscovei. Cu toate acestea, în Ucraina va sosi o misiune a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică în vederea verificării obiectivelor nucleare ale țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875147