Hot News
Bătălia de la Stalingrad, la 80 de ani: Lupta care a determinat cursul istoriei
11/12
„Transplantologii negri” au ajuns la Artiomovsk după organele militarilor ucraineni
12/12

Peskov: Neîndeplinirea Acordurilor de la Minsk a fost un precursor al operațiunii speciale

Foto: sb.by

Precursorul operațiunii speciale de apărare a Donbassului a devenit îngrijorarea Rusiei legată de nerespectarea Acordurilor de la Minsk, a declarat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, citat de cotidianul Izvestia.

„Cu timpul acest lucru a devenit, desigur, evident, și, din nou, președintele Vladimir Putin și alți dintre reprezentanții noștri au declarat în mod constant acest lucru, dar totul a fost ignorat de ceilalți participanți la procesul de negociere. Ei bine, toate acestea au fost exact precursorul operațiunii militare speciale”, a declarat Peskov la postul de televiziune Rossia 1.

la 7 decembrie, fostul cancelar german Angela Merkel a declarat că Acordurile de la Minsk au fost o încercare de a oferi Ucrainei un răgaz, timp folosit de Kiev pentru a deveni mai puternic și pentru a confrunta Rusia. Ea a subliniat diferența dintre Ucraina anilor 2014-2015 de Ucraina zilelor noastre.

Reacționând la aceste afirmații, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat remarcile lui Merkel referitoare la Acordurile de la Minsk drept dezamăgitoare și neașteptate. După cum a precizat șeful statului, el a considerat că liderii Germaniei au fost întotdeauna sinceri în eforturile lor de a rezolva conflictul, chiar dacă Berlinul susținea partea ucraineană.

În aceeași zi, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a menționat că Berlinul și întregul Occident nu intenționau să pună în practică Acordurile de la Minsk, pompau cu arme regimul de la Kiev și ignorau toate crimele comise de acest regim în Donbass și în Ucraina, de dragul unei lovituri decisive asupra teritoriului rus. Ea a amintit, de asemenea, declarații făcute de Merkel despre Acordurile de la Minsk și s-a întrebat când politicianul a spus, de fapt, adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091