Hot News
Consolidarea dialogului. Liderii Partidului ”Rusia Unită” și ai Partidului Comunist Chinez s-au întâlnit la Beijing
22/12
Dmitri Rogozin, rănit într-un atac al trupelor ucrainene în Donețk
22/12

Peskov: SUA continuă traiectoria războiului cu Rusia până la ultimul ucrainean

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov/ Foto: RIA Novosti

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că rezultatul vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski „demonstrează faptul că Statele Unite continuă traiectoria lor de a lupta de-facto și indirect cu Rusia până la ultimul ucrainean”, relatează RT.

Kremlinul constată cu regret faptul că nici din partea lui Zelenski, nici din partea președintelui SUA, Joe Biden, nu s-au făcut auzite ”măcar câteva cuvinte care ar putea fi interpretate ca o potențială disponibilitate de a pleca urechea asupra îngrijorărilor Rusiei”.

De asemenea, a continuat Peskov, partea americană nu l-a avertizat pe Zelenski în legătură cu continuarea atacurilor asupra blocurilor de locuințe din Donbass.

Reprezentantul Kremlinului a adăugat că, cel puțin ”în fața camerelor de luat vederi”, nu s-au făcut auzite nici un fel de ”îndemnuri reale la pace”.

Secretarul de presă al liderului rus a mai spus că livrările de arme destinate armatei ucrainene nu fac decât să prelungească suferințele poporului ucrainean.

Ambasadorul Anatoli Antonov: ”O escaladare ale cărei consecințe nici măcar nu pot fi imaginate”

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov/ Foto: TASS

În acest context, ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a declarat că acțiunile provocatoare ale administrației Statelor Unite în Ucraina conduc în mod constant la o escaladare ale cărei consecințe nici măcar nu pot fi imaginate, informează Rambler.ru citând un comunicat publicat de misiunea diplomatică a Rusiei în SUA.

„În pofida avertismentelor noastre, Kievului i se vor trimite sisteme de rachete sol-aer Patriot. Ucraina nu are însă specialiști care să le întrețină. Înseamnă că o vor face americanii? Sau cetățeni ai unei alte țări NATO? Este imposibil să nu conștientieze faptul că armele occidentale sunt distruse sistematic de militarii noștri. Cred că toți înțeleg foarte bine ce soartă va avea personalul care va opera aceste sisteme pe teritoriul Ucrainei”, a declarat Antonov, comentând vizita lui Zelenski în SUA și declarații făcute, cu acest prilej, de conducerea politică americană.

„Aș dori să subliniez că noi am încercat de nenumărate ori la toate nivelurile și încercăm să-i trezim la rațiune. Am subliniat faptul că acțiunile provocatoare ale Statelor Unite conduc în mod constant la o escaladare, ale cărei consecințe nici măcar nu pot fi imaginate. De exemplu, provoacă o profundă îngrijorare speculațiile cu privire la ipotetica furnizare în Ucraina de rachete ATACMS și drone de atac cu rază lungă de acțiune”, a adăugat ambasadorul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068