Hot News
„Întotdeauna îți dorești ceva mai mult”. Putin, despre planurile Rusiei pentru noul an
23/12
Corneliu Vlad: Confruntarea militară în Ucraina escaladează
23/12

Ambasadorul Kenyei a răspuns la declarația lui Borrell despre africanii care susțin Rusia

Foto: rbc

Oamenii din Kenya știu unde se află Rusia, a declarat ambasadorul republicii africane în Rusia, Benson Ogutu (în imagine), într-un interviu acordat RIA Novosti, comentând declarația șefului diplomației UE, Josep Borrell.

La 8 decembrie, Borrell a declarat, în cadrul unei reuniuni a Comitetului pentru combaterea amestecului străin al Parlamentului European, că în Africa, tinerii au ieșit în stradă cu pancarde pe care scria „Putin, ai salvat Donbass și acum ne vei salva pe noi!”. Dar, a adăugat diplomatul european punând la îndoială sinceritarea lozincilor proruse, ei habar nu au cine este președintele Rusiei, Vladimir Putin, și unde se află Donbassul.

„Este părerea lui Borrell, dar în calitate de ambasador al Kenyei vă pot asigura că relațiile noastre cu Rusia s-au dezvoltat în mod fructuos de la dobândirea independenței, în urmă cu 59 de ani. Știm unde se află Rusia și nu avem nicio problemă cu acest lucru”, a declarat Ogutu.

Potrivit precizărilor sale, schimburile comerciale dintre cele două țări se cifrează, în prezent, la aproximativ 400 milioane de dolari, dar că exporturile Rusiei sunt, acum, de cinci ori mai mari decât ale Kenyei. Republica vrea să sporească livrările de ceai și cafea.

Comentând, la 9 decembrie, vorbele lui Borrell, președintele Vladimir Putin a declarat că în Africa se știe ce rol a jucat Rusia în timpul eliberării continentului de colonialism. „Nu există, practic, nici o țară africană care să nu fi primit, la timpul său, sprijinul nostru: politic, informațional, economic și uneori chiar militar”, a declarat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875054