Hot News
Nikolai Gogol: un nume simbol care reunește sau desparte
27/12
Lavrov consideră că SUA amenință cu înlăturarea fizică a președintelui Rusiei
27/12

Putin: Limba rusă reprezintă o puternică forță unificatoare pentru țările CSI

Participanții la summitul informal al țărilor CSI de la Sankt Petersburg/ Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a definit limba rusă ca fiind o puternică forță unificatoare pentru Comunitatea Statelor Independente.

Liderul rus a atras atenția asupra faptului că relațiile de cooperare dintre statele membre ale CSI acoperă inclusiv un domeniu de asemenea importanță, cum este păstrarea unui spațiu cultural comun.

„Popoarele noastre au, cu adevărat, multe în comun – o istorie comună, rădăcini spirituale, o profundă înpletire de culturi și obiceiuri, valori și tradiții. Și, desigur, limba rusă, care este o forță unificatoare puternică ce leagă statele noastre multinaționale”, a spus el.

Putin a amintit că, la unul dintre summituri CSI, s-a decis să se organizeze Anul Limbii Ruse în țările Comunității în 2023.

La Sankt Petersburg s-a desfșurat, luni, summitul informal al CSI (în imagine). În discursul rostit cu acest prilej, președintele Rusiei a menționat că între statele membre ale Comunității pot apărea dezacorduri, dar CSI este întotdeauna pregătită să lucreze la soluționarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093