Hot News
Putin: Limba rusă reprezintă o puternică forță unificatoare pentru țările CSI
27/12
RaHDit a dezvăluit datele a mii de hackeri ucraineni care operează pe segmentul rusesc al internetului
27/12

Lavrov consideră că SUA amenință cu înlăturarea fizică a președintelui Rusiei

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov/ Foto: MFA Russia

Declarațiile unor „responsabili oficiali anonimi” de la Pentagon privind lansarea unui ”atac de decapitare” asupra Kremlinului înseamnă, în esență, o amenințare cu înlăturarea fizică a șefului statului rus, a declarat, într-un interviu acordat agenției TASS, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

„La Washington s-a mers mai departe decât toți ceilalți: niște „responsabili oficiali anonimi” de la Pentagon au amenințat, practic, cu lansarea împotriva Kremlinului a unui ”atac de decapitare”, fiind vorba, de fapt, despre o amenințare cu înlăturarea fizică a șefului statului rus. Dacă astfel de idei chiar sunt avansate de cineva, acel cineva trebuie să se gândească foarte bine la posibilele consecințe ale unor asemenea planuri”, a spus Lavrov.

În plus, ministrul de externe al Rusiei a amintit de semnalele de confruntare care vin dinspre Occident în sfera nucleară. „Se pare că acolo s-a renunțat complet la orice decență. S-a remarcat puternic în acest sens în special Liz Truss (fost prim-ministru britanic), care, fără nici o urmă de îndoială a declarat, în cadrul dezbaterilor electorale, că este absolut pregătită să ordone un atac nuclear”, a spus ministrul.

„Ca să nu mai vorbim de provocările care depășesc orice limite ale regimului de la Kiev. [Președintele ucrainean] Volodimir Zelenski a ajuns până acolo încât să ceară țărilor NATO să procedeze la lovituri nucleare preventive asupra Rusiei. Așa ceva depășește toate granițele admisibilului. De altfel, din partea oamenilor acestui regim am auzit mult mai mult decât asta”, a adăugat Lavrov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086