Hot News
Lavrov a catalogat drept iluzorie „formula de pace” a lui Zelenski
30/12
Submarinul nuclear ”Împăratul Aleksandr al III-lea” a fost lansat la apă
30/12

Monumentele dedicate Ecaterinei a II-a și lui Suvorov, demolate la Odessa

Foto: sila-rf.ru

În noaptea de miercuri spre joi, pe 29 decembrie, la Odessa au fost demolate monumentele dedicate împărătesei ruse Ecaterina a II-a și un monument închinat comandantului rus Aleksandr Suvorov, informează presa ucraineană, citată de publicația Vzgliad.

Potrivit ziarului odessit ”Dumskaia”, monumentul demolat al Ecaterinei a II-a va fi dus la Muzeul Regional de Artă din Odessa.

Monumentul lui Suvorov a fost dat jos cu puțin timp înainte, a relatat RIA Novosti.

Demolarea monumentului Ecaterinei a II-a din Odessa a început miercuri.

Monumentul împărătesei Ecaterina cea Mare și al fondatorilor orașului a fost ridicat în 1900, demontat 20 de ani mai târziu și repus pe locul unde s-a aflat, inițial, în 2007. Monumentul în onoarea împărătesei, din ordinul căreia Odessa a fost fondată în 1794, a fost atacat în mod regulat de vandali.

„La Odessa, se fac încearcări de a distruge memoria creatorilor orașului, a spus pentru Vzgliad deputatul rus Anatoli Wasserman. Suvorov a condus eliberarea acestor teritorii de sub dominația turcă, iar Ecaterina cea Mare a ordonat reluarea activității portului, care a fost oprită de otomani. Monumentul împărătesei înfățișează și inginerii care au creat orașul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063