Hot News
Putin a permis plata în valută a datoriilor pentru livrările de gaze
31/12
Un politician american cere ca secretarul general al NATO să fie băgat la închisoare pentru crime de război
31/12

Consiliul Federației îi acuză pe politicienii europeni că mint în legătură cu Acordurile de la Minsk

Șeful Comisiei pentru legislație constituțională și construcția statului din Consiliul Federației, Andrei Klișas/ Foto,: TASS

Șeful Comisiei pentru legislație constituțională și construcția statului din Consiliul Federației, Andrei Klișas, i-a acuzat pe politicienii europeni că mint cu privire la importanța Acordurilor de la Minsk, informează Lenta.ru.

Reacția senatorului rus vine după ce fostul președinte francez Francois Hollande a declarat că Acordurile de la Minsk pot fi definite ca o încercare de a oferi Kievului timpul necesar pentru a-și întări armata. O declarație asemănătoare a fost făcută, anterior, și de fostul cancelar german Angela Merkel.

„În toți acești opt ani, politicienii europeni au mințit cu privire la importanța Acordurilor de la Minsk, au prelungit sancțiunile împotriva Rusiei, invinuită că nu înregistrează progrese „în implementarea Acordurilor de la Minsk”, iar toate astea doar pentru a-i înarma și antrena pe neonaziștii în Ucraina și pentru a pregăti un mare război. Iată ce trebuie să știți despre „valorile europene””, a scris senatorul pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

De asemenea, el a acuzat țările occidentale de ipocrizie, standarde duble, neocolonialism și samovolnicie, dar și că refuză orice obligații, că neagă dreptul internațional și suveranitatea statelor.

În opinia ministrului rus de Eexterne Serghei Lavrov, declarația Angelei Merkel privind Acordurile de la Minsk a fost legată de dorința acesteia de a ține pasul cu „trenul rusofobiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065