Hot News
Kazahstanul nu a putut organiza exportul de petrol cu ocolirea Rusiei
06/01
Evgheni Prigojin a anunțat grațierea primilor deținuți participanți la operațiunea specială din Ucraina
07/01

Putin a participat la slujba solemnă de Crăciun din Catedrala de la Kremlin

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill, începe slujba de noapte a Crăciunului în Catedrala Mântuitorului Hristos din Moscova/ Foto: smotrim.ru

Cu ocazia Crăciunului pravoslavnic, care se sărbătorește în Rusia la 7 ianuarie, conform calendarului iulian, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a asistat la slujba de Crăciun din Catedrala Buna Vestire, situată în incinta Kremlinlui din Moscova. Ceremonia a avut loc în noaptea de 6 spre 7 ianuarie, precizează Izvestia.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin/ Foto: Izvestia

Publicația menționează că, până acum, liderul rus nu sărbătorea, de regulă, Crăciunul ortodox la Moscova.

Vineri, la 6 ianuarie, Patriarhul Kirill al Moscovei și Întregii Rusii a început slujba de Crăciun în Catedrala Mântuitorului Hristos din Moscova. În predica sa, el i-a îndemnat pe toți cei prezenți să se roage pentru Rusia, precum și pentru toți cei care suferă acum, inclusiv pentru oamenii din Ucraina.

Tot în cursul zilei de vineri, Papa Francisc i-a felicitat pe toți credincioșii care sărbătoresc Crăciunul la 7 ianuarie. În predica sa, el a spus că nașterea lui Iisus Hristos insuflă speranța că se vor face pași concreți care ar putea pune capăt ostilităților militare din Ucraina și duce la pace.

Șeful Bisericii Catolice a făcut apel la toți creștinii să se roage pentru pace în Ucraina.

Anul trecut, Putin a sărbătorit Crăciunul la Biserica Mântuitorului, de la reședința sa din Novo-Ogariovo, de lângă Moscova.

În 2021, liderul rus a participat la slujba de la Biserica Sf. Nicolae de pe Lipna, lângă Veliki Novgorod. Atunci el a dăruit bisericii o icoană a Domnului Atotputernic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875001