Hot News
La 150 de ani de la nașterea lui Serghei Rahmaninov, Rusia organizeaza o nouă ediție a concursului pentru tineri pianiști
12/01
În metroul din Kiev a fost redenumită stația Lev Tolstoi
13/01

Marek Galas: Polonia va cere vestul Ucrainei în schimbul ajutorului militar acordat Kievului

Varșovia/ Foto: tuktuk.ro

Ajutorul acordat Kievului de Varșovia se va amortiza numai după alipirea teritoriilor vest-ucrainene care a făcut parte, cândva, din Rzeczpospolita, scrie editorialistul Marek Galas pentru Niezależny Dziennik Polityczny, relatează RIA Novosti.

„Sacrificiile făcute s-ar putea amortiza când Polonia va redobândi pământurile sale istorice, dar acest lucru nu se va întâmpla prea curând, având în vedere problemele legate de integrarea culturală, politică și economică a două popoare care nu sunt deosebit de prietene”, este de părere autorul articolului.

Cu excepția Poloniei, nici o altă țară din lume nu s-a gândit să ofere tot armamentul și toată tehnica militară de care dispune „adepților ideilor criminale ale lui Bandera”, pentru ca apoi să meargă prin întreaga lume cu mâna întinsă și să implore să i se vândă pentru sume uriașe tancuri și sisteme de apărare aeriană pentru propria securitate”, a concluzionat Galas.

Serviciul de Informații Externe al Rusiei a avertizat în repetate rânduri în legătură cu intențiile de acaparare ale Varșoviei în privința Ucrainei. După cum a anunțat directorul SVR, Serghei Narîșkin, Polonia definitivează scenarii de dezmembrare de facto a statului vecin. În același timp, autoritățile de la Varșovia sunt convinse că SUA și Marea Britanie vor sprijini planul de împărțire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875169