Hot News
Zelenski a propus retragerea cetățeniei ucrainenilor care au pașaport rusesc
12/01
Marek Galas: Polonia va cere vestul Ucrainei în schimbul ajutorului militar acordat Kievului
13/01

La 150 de ani de la nașterea lui Serghei Rahmaninov, Rusia organizeaza o nouă ediție a concursului pentru tineri pianiști

Foto: Facebook

O nouă competiție internațională pentru tineri pianiști „Serghei Rahmaninov” deschide apelul de candidaturi, anunță, pe pagina sa de Facebook, Ambasada Federației Ruse în România.

Anul 2023 marchează 150 de ani de la nașterea lui Serghei Rahmaninov. Special pentru această dată, Ministerul Culturii organizează Competiția Internațională de Pian pentru Tineret @rachmaninovcompetition, care poartă numele compozitorului.

„Sunt sigură că recenzia creativă nu numai că va demonstra realizările profesionale strălucitoare ale participanților, dar va permite și să vedem tendințele în dezvoltarea artei muzicale mondiale”, a declarat Olga Liubimova, ministrul Culturii al Federației Ruse.

Cei interesați pot să se înscrie până la data de 15 februarie. Sunt invitați să participe muzicieni cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani.

Competiția se va desfășura în vechiul oraș rus Velikii Novgorod în perioada 21-26 martie 2023. Celebrul pianist Denis Mațuev va fi directorul artistic și președintele juriului.

Aflați mai multe despre competiția și înscrieți-vă aici: www.rachmaninoff-youth.com

#MinisterulCulturiialRusiei #Rahmaninoff #Rahmaninov #Competiție #Pian

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068