Hot News
A murit actrița Inna Ciurikova
15/01
Rusia în 2023. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
15/01

Moskalkova: ONU și Crucea Roșie trebuie să ceară Ucrainei să nu folosească tortura

Împuterticitul pentru Drepturile Omului în Federația Rusă, Tatiana Moskalkova/ Foto: er-gosduma.ru

Împuternicitul pentru Drepturile Omului în Federația Rusă, Tatiana Moskalkova, va prezenta șefului Comitetului de Investigații al Federației Ruse dovezi privind torturarea prizonierilor ruși în Ucraina, transmite ntv.ru.

Comisarul pentru drepturile omului al Federației Ruse, Tatiana Moskalkova, a cerut Ombudsmanului Ucrainei, ONU și Crucii Roșii să ceară Ucrainei să nu folosească tortura împotriva prizonierilor.

Moskalkova a spus că a fost contactată de familiile a doi militari ruși, cărora le-au fost trimise imagini a modului în care aceștia au fost hârțuiți și cereri de răscumpărare.

Tatiana Moskalkova: „De pe conturi necunoscute, niște ne-oameni anonimi arată mamelor cum sunt hărțuiții fiii lor, amenințându-le că o să le ucidă copiii dacă nu primesc o răscumpărare”.

Ombudsmanul i-a cerut împuternicitului Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului, Comitetului ONU împotriva Torturii, Comitetului European pentru Prevenirea Torturii, Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului și Comitetului Internațional al Crucii Roșii să ceară imediat părții ucrainene să respecte Convenția de la Geneva din 1949 care interzice tortura, violența și acțiunile care degradează demnitatea umană.

Moskalkova a numit aceasta „o altă dovadă pentru viitorul tribunal asupra naziștilor” și a declarat că pregătește un apel către șeful Comitetului de Investigații al Federației Ruse, Aleksandr Bastrîkin. De asemenea, Ombudsmanul și-a exprimat speranța că rușii se vor putea întoarce în patria lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875133