Hot News
Peskov i-a răspuns lui Zelenski, care nu crede că Putin mai există
19/01
Expertul militar Leonkov, despre cea mai eficientă armă împotriva tancurilor germane Leopard
20/01

Patriarhul Kirill: Orice dorință de a distruge Rusia va însemna sfârșitul lumii

Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii, Kirill/ Foto: RIA Novosti

Dorința țărilor occidentale de a învinge Rusia a căpătat, în prezent, forme foarte periculoase, dar orice încercare de o duce la îndeplinire va însemna sfârșitul lumii, a declarat Patriarhul Kirill al Moscovei și Întregii Rusii, după liturghia de la Catedrala Epifaniei din Moscova, relatează Rambler.ru.

„Astăzi, apar mari amenințări la adresa lumii, a țării noastre și a întregii rase umane. <…> Dorința de a învinge Rusia a dobândit, în prezent, o formă foarte periculoasă. Ne rugăm Domnului pentru ca el să le dea înțelepciune nebunilor și să-i ajute să înțeleagă că orice dorință de a distruge Rusia va însemna sfârșitul lumii”, a spus el.

Patriarhul Kirill a numit cauzele celor mai teribile conflicte din lume.

Patriarhul a adăugat că Rusia deține arme puternice și este populată de oameni foarte puternici, care au fost întotdeauna motivați să învingă. Potrivit spuselor sale, în mintea unor ”oameni nebuni” a apărut astăzi ideea că Rusia poate fi înfrântă sau măcar reformatată, în condițiile actuale, adică locuitorilor ei li se pot impune niște valori noi care „nici măcar valori nu pot fi numite”.

„Astăzi, vremurile sunt neliniștite, dar noi credem că Dumnezeu nu va abandona pământul rusesc, <…> că Rusia va avea forța, dacă va fi necesar, de a-și apăra pământul și poporul. Și să dea Dumnezeu să nu se ajungă la o asemenea reglare a relațiilor – pentru ca Dumnezeu îi împacă pe toți, să îi liniștește și să ajute ca toți împreună să lucreze pentru ca lumea să devină mai bună”, – a adăugat Patriarhul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093