Hot News
Expertul militar Leonkov, despre cea mai eficientă armă împotriva tancurilor germane Leopard
20/01
Media: Pentagonul nu a obținut acordul Germaniei pentru trimiterea de tancuri în Ucraina
20/01

Peskov: Spirala conflictului din Ucraina este în creștere

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

Conflictul din Ucraina decurge pe o spirală ascendentă, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de agenția TASS.

„Observăm o implicare tot mai mare, indirectă, iar uneori și directă, a țărilor NATO în acest conflict. Auzim declarații care demonstrează dominația absolută a voinței politice de a continua creșterea acestei implicări”, a declarat Peskov.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Kremlinul vede că Occidentul rămâne angajat într-un fel de ”rătăcire dramatică” privind posibilitatea unui succes militar al Ucrainei în conflictul cu Rusia. El a menționat că falsa credință în succesul Kievului îi va face pe aliații lui occidentali să regrete în repetate rânduri.

„Toate acestea duc într-adevăr la faptul că acest conflict se degradează și provoacă tensiuni suplimentare pe o spirală ascendentă”, a rezumat Peskov.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al președintelui rus a îndemnat Occidentui să se căiască de cinism din cauza Ucrainei.

Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că amploarea ajutorului militar și economic acordat de Occident Ucrainei demonstrează cât de mult mizează NATO și UE pe un război hibrid și global cu Rusia. „Amploarea sprijinului demonstrează fără echivoc că Occidentul a mizat mult pe războiul său împotriva Rusiei”, a apreciat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875094