Hot News
Zaharova a explicat ce este cu schimbările de personal de la Kiev
26/01
Fapte eroice nemuritoare: 80 de ani de la victoria Armatei Sovietice la Stalingrad
26/01

Putin a declarat că Germania rămâne ocupată de SUA

Foto: RIA Novosti

Atât din punct de vedere juridic, cât și de-facto, trupele americane din Germania sunt și acum de ocupație, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin la o întâlnire cu studenții dedicată Zilei Tatianei (prin tradilie, ziua de 25 ianuarie a devenit Ziua Studenților, relatează Izvestia.

„După al Doilea Război Mondial, Germania a fost împărțită, după cum știți, în patru sectoare – american, englez, francez și sovietic. Uniunea Sovietică a oficializat încetarea acestui statut de ocupație, dar nu și Statele Unite. Și strict vorbind, formal și legal, pe teritoriul Republicii Federale (Germania) se află trupe americane de ocupație. Iar de-facto, chiar așa și este – sunt foarte mulți acolo”, a spus Putin.

Șeful statului le-a reamintit, de asemenea, studenților că trupe sovietice au fost în Austria, dar au plecat de bună voie. Rusia, în calitate de succesor legal al Uniunii Sovietice, a acționat ca garant al constituției și al statutului de neutralitate al Republicii Austria.

„Foarte mulți cetățeni obișnuiți din Austria știu acest lucru și sunt recunoscători Rusiei pentru această poziție. <…> În ceea ce privește alte țări europene, situația este complicată”, a adăugat președintele.

În septembrie anul trecut, Putin a declarat că Statele Unite ocupă Germania, Japonia și Coreea de Sud, dar în același timp vorbesc despre drepturi egale cu aceste țări. Liderul rus a mai spus că acțiunile SUA au declanșat fluxuri de migrație în întreaga lume.

Președintele rus a sosit la Universitatea de Stat ”Lomonosov” din Moscova pentru a marca Ziua Tatianei, În mod tradițional, șeful statului stă de vorbă cu studenții. Înainte de asta, el a vizionat planurile de dezvoltare a clusterului științific ”Lomonosov” de pe Vorobiovîe Gorî.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875148